• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Whim-mobiilipalvelun kautta on tehty jo yli 100 000 kaupunkipyörämatkaa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
k-py%C3%B6r%C3%A4t_viiskulma.jpg
Kaupunkipyöristä on tullut olennainen osa pääkaupunkiseudun liikennettä. Pyörät korvaavat esimerkiksi auton käyttöä ja ovat kesäkaudella muodostaneet huomattavan osan Whim-mobiilipalvelun kautta tehtävistä matkoista.

Whim tarjoaa MaaS-palveluna vaihtoehdon auton omistamiselle. Palvelun kautta voi saada käyttöönsä julkisen liikenteen palvelut, taksit, kaupunkipyörät, vuokra-autot ja pian myös yhteiskäyttöautot. Supersuositut kaupunkipyörät ovat olleet palvelussa mukana huhtikuusta 2018.
”Olemme iloisia havaitessamme, miten laajasti käyttäjämme ovat ottaneet kaupunkipyörät käyttöönsä. Kaupunkipyörien suosio on yllättänyt meidät todella positiivisesti. Olemme lisäksi havainneet, että ne ovat korvanneet muita kulkumuotoja erityisesti lyhyillä matkoilla. Se on yhteiskunnallisesti merkittävää tarkasteltaessa mm. vähentyneitä liikennepäästöjä sekä lisääntyneestä liikkumisesta aiheutuvia positiivisia terveysvaikutuksia”, kertoo Whim-mobiilipalvelun kehittäneen MaaS Globalin Suomen maajohtaja JaakkoJarkkola.
Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen tarjoama kaupunkipyöräpalvelu on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Helsingissä arkena kaupunkipyörämatkoja tehdään päivässä jopa yli 20 000. Rekisteröityneitä koko kauden käyttäjiä on jo yli 48 000, kun viime vuonna luku oli noin 34 000. Tänä vuonna kaupunkipyörät otettiin käyttöön myös Espoossa, ja Helsingin palvelu laajenee ensi vuonna itään ja pohjoiseen 88 uudella asemalla ja 880 uudella pyörällä.
Whim-palvelun kautta nähdään, että kaupunkipyörä on varteenotettava vaihtoehto niin muille joukkoliikennevälineille kuin yksityisautollekin.
”Yhteiskunnan kannalta tärkeää on liikkumispalvelujen kehittyminen monipuolisiksi siten, että elämä ilman omistusautoa on houkuttelevaa. On todella hienoa, että kaupunkipyöräpalvelu houkuttelee näin mittavasti Whimin käyttäjiä. Kaupungin kannalta kattavien MaaS-palvelujen muodostuminen on tavoiteltavaa ja olemme innolla olleet mahdollistamassa kaupunkipyörien kytkemistä palveluun”, kertoo HKL:n toimitusjohtaja VilleLehmuskoski.




Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös