• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Ylityökielto näkyy puuttuvina vuoroina metro- ja raitioliikenteessä

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
20180704-IMG_0220.jpg
Metro- ja raitioliikenteessä jää aikataulunmukaisia lähtöjä ajamatta maanantaista 1. lokakuuta alkaen Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n jäsenilleen asettaman ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vuoksi. Valtaosa metrojunan- ja raitiovaununkuljettajista sekä vaunukaluston kunnossapitohenkilöstöstä on JHL:n jäseniä.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa maanantaina 1. lokakuuta klo 00.00 ja jatkuu toistaiseksi.

Kiellon taustalla on työtaistelu, johon JHL on ilmoittanut osallistuvansa vastustaakseen hallituksen esitystä irtisanomissuojan heikentämisestä. Mikäli työtaistelu toteutuu, metro- ja raitioliikenteessä jää lähtöjä ajamatta.

Kielto tarkoittaa raideliikenteessä esimerkiksi sitä, että ajamatta jäävät ne raitio- ja metroliikenteen lähdöt, joihin ei riitä sairastuneiden kuljettajien tilalle varakuljettajia. Lisäksi pois liikenteestä jäävät vaunut on siirrettävä varikolle ennen kuljettajan puuttumista ja haettava takaisin varikolta, kun vaunuun taas riittää kuljettaja. Yksittäisen kuljettajan puuttuminen kertautuu siis useisiin lähtöihin. Vuoronvaihtokiellon vuoksi mahdollisuudet vaikuttaa siihen, mitkä lähdöt jäävät ajamatta, ovat rajalliset.
Ajamatta jäävien lähtöjen määrä vaihtelee päivittäin kuljettajatilanteen mukaan. Ajamatta jäävät ne lähdöt, joiden kuljettaja sairastuu ja joihin ei riitä varakuljettajaa, joten suurin osa ajamattomista lähdöistä selviää vasta samana tai edellisenä päivänä. Ajamatta jäävien lähtöjen linjat määräytyvät sen mukaan, mitä linjoja ja lähtöjä sairastunut kuljettaja olisi ajanut.
HKL ja HSL tiedottavat liikennemuutoksista ja ajamatta jäävistä lähdöistä HSL:n poikkeusinfon kautta. HKL pahoittelee työtaistelutoimenpiteestä matkustajille aiheutuvaa haittaa.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös