Puotilanmetroaseman Linnut-teoksen on tehnyt kuvataiteilija Mollu Heino. Hänenteoksessaan valkoista taustaa koristavat värikkäät, läpikuultavat linnut.

Kuka olet?

OlenHelsingissä opiskellut mutta Satakuntaan päätynyt kuvataiteilija.Taiteentekemiseni ydin on maalaus mutta teen paljon muutakin, valokuvaan sekäteen kolmiulotteisia, tilallisia teoksia. Olen toiminut pitkään myösläänintaiteilijana.

Mistä sait inspiraation osallistua kilpailuun?

Löysinkilpailun netistä. Takaraivossani alkoi muhia idea, jonka halusin nähdävalmiina työnä.

Miksi juuri linnut?

Lintuparvenhalusin tuovan valoa ja liikettä metroasemalle. Halusin mukaan liikettä, jottatunnelma olisi positiivinen ja lennokas, linnut ikään kuin sukeltavat läpiaseman. Ne ottavat vauhtia ja liitävät. Lintujen lailla ihmisetkin parveilevat,olemme yhteisöllisiä ja kaipaamme toistemme seuraa. Kuvat ovat ajattomia jasopivat mihin tahansa vuodenaikaan. Linnut lentävät metron suuntaisestikohti itää, mutta muutama linnuista lentää vastakkaiseen suuntaan.

Millaisia tunteita toivot teoksen herättävän katsojissaan?

Minusta onkiehtova ajatus, että teoksen näkee niin moni ihminen keskellä arkeaan.
Toivon, ettäPuotilan metroasemalla odottelevat matkustajat jäävät tutkimaan kuvia jahuomaavat esimerkiksi, miten värit käyttäytyvät keskenään. Kun kuvia oikeintarkkaan katsoo, voi löytää lintujen joukosta yhden sudenkorennon.


Tutustu MolluHeinon töihin: www.molluheino.fiLue uutinen HKL:n sivuilta...