• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Ruoholahden aseman teoksessa on mystistä hehkua

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
ruohis_netti.jpg
Ruoholahden metroaseman Pikselit-teoksen on tehnyt kuvataiteilija Heli Mannisenmäki. Hänen teoksessaan voi nähdä uv-valon hehkua ja urbaania tunnelmaa.

Kuka olet?
Heli Mannisenmäki, kuvataiteilija ja ammatillinen opettaja. Olen opiskellut kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalassa ja asunut ja tehnyt sen jälkeen pitkään kuvallisen ilmaisun opetustöitä Pohjois-Savossa. Nyt olen hiljattain muuttanut taas takaisin Keski-Suomeen, josta olen alkujaan kotoisinkin.
Mistä sait inspiraation osallistua kilpailuun?
Huomasin mainoksen kilpailusta. Olen juuri saanut päätökseen Kulttuurialan YAMK-opinnot Turun Taideakatemiasta Soveltavasta taiteesta ja taide uusissa konteksteissa on ollut itselleni ajankohtaista. Mahdollisuus päästä vaikuttamaan taiteella rakennettuun ympäristöön ja ihmisten jokapäiväiseen arkeen ja viihtyvyyteen kiehtoi.
Millä tavoin työsi alkoi muotoutua?
Olin keväällä 2018 saanut valmiiksi teossarjan, joka koostui 52 pienestä uv-maisemamaalauksesta. Maisemissa oli hyödynnetty vuosina 2017-2018 otettuja valokuvia ja fluorisoivia akryylimaaleja. Maalauksissa oli aivan erityinen tunnelma ja halusin hyödyntää jollain tavoin tätä hieman mystistäkin uv-valon tuomaa hehkua. Pikselit teoksessa pääsin taiteilijana pohtimaan, minkälainen teos sopisi julkiseen tilaan, toimisi suurena pintana ja olisi aiheeltaan sopiva kaikille.
Ruoholahdelle koostettujen maisemien pikselit ovat saaneet inspiraationsa näistä uv-maalauksien hehkuvista värimaailmoista. Pikseleitä ei voi omistaa, sillä jokainen digikuva koostuu pikseleistä, mutta teoksessa korostuu ajatus taiteilijan työn tärkeydestä. Juuri näiden pikseleiden takaa löytyy yllättävän pitkä taiteellinen prosessi, joka synnytti nyt Ruoholahdelle omanlaisensa teosidean ja uniikin teossarjan.
Millaisia ajatuksia/tunteita toivot teosten herättävän katsojissa?
Toivon että ihmiset tunnistavat ja löytävät teoksesta erilaisia positiivisia ja kauniita tunnelmia. Koska kaikki maisemat ovat erilaisia, uskon, että jokainen voi löytää niistä oman suosikin.


Tutustu Helin töihin: www.helimannisenmaki.net
Puotila ja Ruoholahti ovat ensimmäiset asemat, jotka ovat saaneet taideteoksensa. Lue lisää HKL:n uutisesta.




Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös