Herttoniemen metroaseman Palaan kyllä takaisin -teoksen on tehnyt kuvataiteilija Jere Määttä. Hänen teoksensa tuo metroasemalle ripauksen merta ja luontoa.
Kuka olet?
Olen alkuperäiseltä koulutukseltani muotoilija, mutta vuosien myötä olen suuntautunut enemmän kuvataiteeseen. Leikittelen usein abstraktin ja kuvaavan sekä yksityiskohtaisten ja suurten linjojen ääripäissä.
Mistä sait inspiraation osallistua kilpailuun?
Tutkailin asemia ja pidin Herttoniemen aseman tunnelmasta. Sinne tulee luonnonvaloa, se on avonainen ja sinne on läpikulkukummastakin päästä. Rakennuksesta löytyy mielenkiintoisia elementtejä, kuten luonnonkiveä ja betonia.
Mistä sait idean työllesi?
Ryhdyin tutkimaan alueen historiaa ja luontoa. Seutu elää koko ajan. Muutama vuosikymmen sitten alueella harjoitettiin vielä maanviljelyä. Halusin asemalle elementtejä, jotka ovat Herttoniemessä läsnä, vaikka eivät asemalle näykään, kuten meren ja luonnon.
Miten työsi syntyi?
Työni on akryylimaalaus. Kun hain kilpailuun, tein työstäni hahmotelman, johon lisäsin mukaan satumaisia elementtejä. Kun kuulin, että työ valittiin Herttoniemen metroasemalle, tein hahmotelmien perusteella uuden, yksityiskohtaisemman version. Teoksen eri osaset valokuvataan, jolloin metroaseman tauluille työni moninkertaistuu kuusinkertaiseksi.
Millaisia tunteita toivot teoksesi herättävän katsojissaan?
Metroasema on risteyskohta ja läpikulkupaikka, jossa hektisyys on läsnä ja erilaiset tarinat kohtaavat, mutta jäävät kertomatta. Toivoisin, että katsojat pystyisivät rauhoittumaan teokseni äärellä ja löytäisivät siitä tarinan tulkittavaksi, kukin omalla tavallaan.
Tutustu Jeren taiteeseen.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...