• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Arkkitehtuurin aarteita metrolaiturille

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Netti_1.jpg
Rautatientorin metroaseman taiteilijan Eeva-Stiina Niemen Keskusta-teoksen viivapiirrostyyli on kunnianosoitus Tove Janssonin kuvitusten sekä Raija Uosikkisen ja Esteri Tomulan keramiikan kaltaisille suomalaisen tyylin kulmakiville.

Kuka olet?
”Opiskelen viimeistä vuotta Aalto-yliopistossa lavastusta ja kuvitusta. Asun Toukolassa ja matkustan lähes päivittäin metrolla Sörnäisistä Otaniemeen."
Mistä saitinspiraation osallistua kilpailuun?
”Käytän paljon julkista liikennettä, joten oli todella hieno tilaisuus päästä tekemään juuri tällaista projektia, jossa voin toimia omalta osaltani julkisen liikenteen hyväksi. Tässä työssä pääsin myös hyvin hyödyntämään ominta osaamistani. ”
Millä tavoin työsialkoi muotoutua?
”Juuri ennen kuin luin tästä kilpailusta, olin sattumalta tehnyt hahmotelman Rautatientorin asemarakennuksesta, joten siitä lähdin kehittämään ideaa. Rakennusten valinnat tuntuivat alusta asti selkeiltä. Halusin ottaa mukaan rakennuksia, jotka ovat itselleni tärkeitä. Lähdin ajattelemaan teosta sitä kautta, mikä sopisi juuri siihen tilaan metrolaiturille ja halusin ottaa huomioon siellä olemassa olevia elementtejä. ”
Millaisia ajatuksiatoivot teosten herättävän katsojissa?
”Toivoisin, että työni inspiroisi ihmisiä käymään esimerkiksi Kansallisteatterissa tai Ateneumissa. Halusin luoda sitä fiilistä, että tässä ollaan Suomen keskeisimmällä paikalla.”
Tutustu Eeva-Stinan töihin: https://www.eevastiinaniemi.com/





Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös