• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Itäkeskuksen metroasemalta matkalle mielikuvitusmaailmaan

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Netti_kuva_oikea_koko.jpg
Itäkekusken metroaseman taiteilija Mikko Eerola sai inspiraation työlleen metroaseman omalaatuisesta tunnelmasta. Matkustajat voivat metrolaiturilla matkustaa mielikuvitukseensa katsoessaan Mikon taideteosta.
Kuka olet?
Opiskelin Alfa-Art-taidekoulussa öljyvärimaalausta, mutta nykyään teen erityisesti digitaalista kuvataidetta, jota pystyn luomaan missä tahansa, vaikka metrojunassa.
Mistä sait inspiraation osallistua tähän kilpailuun?
Poikaystäväni löysi ilmoituksen netistä ja minut tuntien arvasi, että olisin kiinnostunut. Taiteeni on helposti lähestyttävää, ja siksi yleisöksi sopivat kaikenlaiset ihmiset, joten ajatus metroasemataiteesta sopi minulle hyvin.
Millä tavoin työsti alkoi muotoutua?
Lähdin liikkeelle matkustamisen mahdollisuudesta. Projekti oli työntäyteinen mutta palkitseva, tekisin saman uudestaan milloin tahansa.
Millaisia tunteita toivot teoksesi herättävän katsojissaan?
Mielestäni työni kertovat enemmän katsojasta kuin minusta. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa tukita taidetta, vaan jokainen näkee työn omasta näkökulmastaan. Annan katsojille teokseni kautta työkalut virittää mielikuvitustaan. Toivon, että pimeässä syysloskassa he saavat pienen pakohetken arjesta.






Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös