Metron uusi asetinlaite otetaan käyttöön Helsingin rataosuudella tammikuussa 2019. Asetinlaite otetaan käyttöön viikonloppuna 11.-13.1.2019. Asetinlaitteen vaihdon aikana metro ei liikennöi Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen vievillä haaroilla perjantai-iltana 11.1. Lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1. metro ei kulje lainkaan Lauttasaaresta idän suuntaan.
Asetinlaite on metron liikenteenohjausjärjestelmän perusta: se esimerkiksi ohjaa opastimia ja vaihteita sekä antaa ajantasaisen tiedon junien sijainnista radalla. Asetinlaite varmistaa, että junalle on vapaa kulkureitti ja junien välillä säilyy turvallinen etäisyys.

Metron asetinlaitteen on toimittanut suomalainen turvallisuuden ja ympäristötekniikan yritys Mipro Oy. Asetinlaitteen vaihdon jälkeen koko metroradalla Mellunmäestä ja Vuosaaresta Matinkylään on käytössä Mipron asetinlaite.

-Yhtenäisellä asetinlaitteella pystytään parantamaan metroliikenteen luotettavuutta ja käytettävyyttä. Se mahdollistaa myös uusien matkustajainformaatiopalvelujen tuottamisen. Uusi asetinlaite edustaa moderninpaa teknologiaa, sanoo HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie.

Asetinlaitteen vaihdon aikana metro ei liikennöi Lauttasaaresta itään. Liikenne Itäkeskuksesta idän suuntaan päättyy perjantaina 11.1. noin kello 17.30 alkaen. Lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1. metro ei liikennöi Lauttasaaresta idän suuntaan. Lauttasaaren ja Matinkylän välillä metro liikennöi viikonloppuna 5 minuutin vuorovälillä. Kaikki metrojunat ajavat Matinkylään asti, eikä osa junista käänny Tapiolassa kuten tavallisesti. Metroliikenteen katko kestää viikonlopun ajan, ja liikenne alkaa maanantaina 14.1. normaalin aikataulun mukaisesti.

Liikennekatkoksen aikana metroradalla liikkuu junia, kun uutta asetinlaitetta koekäytetään.
Metroliikennettä korvaavat 99-bussit, raitiovaunu 11 sekä bussit 147N sekä 20X ja 21X. Lisätietoa korvaavasta liikenteestä HSL:n verkkosivuilla.
Liikennöintikatkon aikana ne metroasemien lippuhallit, joissa on liiketiloja, ovat pääsääntöisesti avoinna liikkeiden aukioloaikojen mukaisesti. Muut lippuhallit suljetaan viikonlopuksi.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...