Metron uuden asetinlaitteen vaihtotyö on sujunut hyvin ja sunnuntai-iltapäivään mennessä HKL on päässyt käynnistämään omat koeajonsa kantametron osuudella. Koeajoilla kuormitetaan järjestelmää mahdollisimman paljon todellista matkustajaliikennettä vastaavasti.

- Mikäli täysin ennakoimattomia yllätyksiä ei tule, päästään liikennöinti aloittamaan huomenna maanantaina normaalisti, kertoo HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie.

Tähän mennessä lauantaina tehtiin asetinlaitteen tarvitsemat kytkennät ratalaitteisiin, ja asetinlaitteen toimittaja Mipro Oy aloitti laitteiston testaukset ja sunnuntaina koeajot. HKL:n omat koeajot aloitettiin sunnuntaina iltapäivällä ja niitä jatketaan iltaan asti.

Asetinlaite on metron liikenteenohjausjärjestelmän perusta: se esimerkiksi ohjaa opastimia ja vaihteita sekä antaa ajantasaisen tiedon junien sijainnista radalla. Asetinlaite varmistaa, että junalle on vapaa kulkureitti ja junien välillä säilyy turvallinen etäisyys.

- Koeajoissa varmistetaan asetinlaitteen virheetön toiminta eri tilanteissa joita metroliikenteessä voi tulla vastaan, kertoo Lähdetie.

Tähän asti metrolinjalla on ollut käytössä kahden eri valmistajan asetinlaitteita. Yhtenäisellä asetinlaitteella pystytään parantamaan metroliikenteen häiriönhallintaa ja nopeuttamaan häiriöistä palautumista.




Lue uutinen HKL:n sivuilta...