• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Metron uusi asetinlaite otettu käyttöön nyt koko metrojärjestelmässä

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
metronettiin.jpg
Metron uusi asetinlaite otettiin onnistuneesti käyttöön Roihupellon metrovarikolla viime viikonloppuna 25.-27.1.
Metron uusi asetinlaite on nyt otettu käyttöön koko metrojärjestelmässä metrovarikon alue mukaan lukien. Uuden asetinlaitteen käyttöönoton myötä koko metroradalla on käytössä samassa järjestelmässä toimiva asetinlaite.
Uudistus on merkittävä, sillä yhtenäisen asetinlaitteen ansiosta metroliikenteen häiriönhallintaa pystytään parantamaan ja häiriöistä palautumista nopeuttamaan. Se mahdollistaa myös uusien matkustajainformaatiopalvelujen tuottamisen.
Asetinlaite on metron liikenteenohjausjärjestelmän perusta, se muun muassa määrittää metrojunien kulkutiet radalla ja antaa HKL:n liikenteenohjausvalvomoon ajantasaisen tiedon siitä, missä kohdissa rataosuutta metrojunat kulloinkin ovat. Asetinlaite pitää huolta myös turvallisuudesta varmistamalla, että junalla on vapaa kulkutie ja turvallinen etäisyys junien välillä säilyy.
Asetinlaitteen on toimittanut suomalainen turvallisuuden ja ympäristötekniikan yritys Mipro Oy.




Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös