• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kauppatorin lauttaterminaali uudistuu

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
kauppatori_netti.jpg
Kauppatorilla sijaitseva Suomenlinnan liikenteen lauttojen käytössä oleva terminaalialue uudistetaan. Uudistustyöt alkavat maanantaina 4. maaliskuuta. Työt eivät vaikuta Suomenlinnan lauttaliikenteeseen.
Lauttaterminaalin uudistustyössä alueen kulkuyhteyksiä selkeytetään ja aidat ja ajoneuvopuomit uusitaan. Matkustajaporttien määrää lisätään ja portit uusitaan kokonaisuudessaan. Porttiriviin tulee erillinen kääntöportti lastenvaunujen, pyörätuolien ja polkupyörien kanssa liikkuville matkustajille. Portit ja ajoneuvopuomit ovat jo ikääntyneitä, ja niissä on ilmennyt käyttökatkoksia.
Uudistustöillä pyritään vähentämään ruuhkaisuutta ja nopeuttamaan lautan tyhjentämistä ja lastaamista. Suomenlinnan lauttaliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet usean vuoden ajan, ja terminaali on erityisesti kesäaikaan ruuhkainen.

Lauttaterminaalin rakennustyöt eivät vaikuta Suomenlinnan lauttaliikenteeseen. Terminaalialueella on töiden ajan muutoksia kulkureiteissä, mutta alue on matkustajien käytössä koko rakentamisen ajan.

Lauttaterminaalin uudistustyöt valmistuvat toukokuussa 2019.
Terminaalirakennuksen perusparannustyöt on suunniteltu toteutettavaksi talvikauden 2019-20 aikana.




Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös