• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HSL ja HKL testaavat tiheämpää metroliikennettä Matinkylään asti ruuhka-aikaan 28. maaliskuuta

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Kolme neljästä metrojunasta ajetaan Matinkylään asti torstaina 28. maaliskuuta sekä aamu- että iltaruuhkassa. Tarkoituksena on selvittää etenkin, kuinka altista nykyistä tiheämpi metroliikenne olisi häiriöille.
Normaalisti Matinkylään ajetaan joka toinen metrojuna, mikä tarkoittaa, että ruuhka-aikaan Matinkylään saapuu ja sieltä lähtee junia viiden minuutin välein.
Torstaina 28. maaliskuuta tarkoituksena on, että aamu- ja iltaruuhkassa joka toinen normaalisti Tapiolaan päättyvä juna ajaakin Matinkylään asti, jolloin Tapiolan ja Matinkylän väliselle osuudelle muodostuu vaihtelevasti 2,5 minuutin ja 5 minuutin vuorovälejä. Tunnin aikana Matinkylään ajetaan kuusi junaa normaalia enemmän.
Edellisen kerran vastaava kokeilu tehtiin 30. elokuuta 2018. Tämänkertaisen kokeilun tarkoituksena on testata vastaavaa liikennöintimallia matkustajaliikenteessä talvisemmissa olosuhteissa.




Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös