• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Raide-Jokerissa rakentamista valmistelevia puunkaatoja kesän aikana

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Raide-Jokerin linjaukselta kaadetaan kesällä jonkin verran puustoa. Pääsääntöisesti puunkaadot tehdään lintujen pesimäajan ollessa ohi.
Raide-Jokerin toteuttamisen viimeiset poliittiset päätökset venyivät keväällä hyvin lähelle varsinaista rakentamisen aloitusajankohtaa, eikä kaikkia rakentamista valmistelevia puunkaatoja pystytty toteuttamaan alkukevään aikana. Puunkaadot tehdään lintujen pesimäajan ulkopuolella aina kun se on mahdollista, mutta jonkin verran puustoa on pakko kaataa jo kesäkuussa, jotta hankkeen valmistuminen aikataulussa on mahdollista.
Puunkaatoja tehdään kesäkuussa Roihupellon Varikkotien molemmin puolin. Mustapuron taimenkannan turvaamiseksi vesistötyöt alueella on tehtävä ennen syyskuun puoliväliä, jottei kutuaikaa häiritä. Vesistötöitä ei päästä aloittamaan ennen kuin alueelta on kaadettu jonkin verran puita.
Kaikki kaadettavat puut katselmoidaan kaupunkien ympäristöasiantuntijoiden kanssa. Mikäli kaadettaviksi suunnitelluissa puissa havaitaan pesiviä lintuja, ei kyseisiä puita kaadeta. Vain pikaraitiotien rakentamisen kannalta välttämättömät puut kaadetaan. Varikkotien puunkaatojen lisäksi kaadetaan jonkin verran istutettuja katupuita katualueilta linjauksen varrelta.




Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös