• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Kutsukyytipalvelu saapuu syyskuussa Espooseen

Näköjään kutsuplus-kokeilu kaivetaan naftaliinista muutaman vuoden tauon jälkeen hieman eri nimellä.
 
Ehdottamasti hyvä ajatus. Käytin Kutsuplus -palvelua paljon ja se toimi hyvin. Hinnasta puhuttiin paljon mutta pitää muista että kokeilu on aina kokeilu.
 
Hassua. Kun tuolla toisessa ketjussa juuri keskustellaan siitä, onko parempaa ajaa pitkiä, harvaan kulkevia mutta vaihdottomia busseja vaiko tiheitä liityntälinjoja, niin tässäpä olisi nyt valmis rahoitus sille, että siellä Vihdintien käytävässä voitaisiin säilyttää yksi kerran tunnissa kulkeva suora bussilinja. 500 000 eurolla saisi yhden kokopäiväisen ja yhden vajaapäiväisen bussin sitä ajamaan eli vähintään se tunnin vuoroväli suurimmaksi osaksi päivää.

Kumpaakohan kansanäänestyksessä kannatettaisiin, tällaisia kutsuplusreinkarnaatiota vaiko suoraa kerran tunnissa kulkevaa, rinnakkaisia yhteyksiä tarjoavaa bussilinjaa? :)
 
Kutuskyytipalvelut ja tavalliset bussilinjat ovat kaksi eri asiaa. Kutsukyydit täydentää nykyistä järjestelmää, mutta ei korvaa millään alueella perusbusseja. Siten bussilinjojen kehittämistä ja kutsuliikenteen kokeilua tulee käsitellä täysin erillisinä asioina.

(Tosin Mikkelissä kokeiltiin Telbus -järjestelmää, jossa kyytiin haluavan piti aina soittaa tiettyyn numeroon ja varmistaa matkansa. Auto ei lähtenyt linjalle, ellei ollut tilauksia. Linja kulki osittain haja-asutusalueella, joten kokemusta sieltä ei voi hyödyntää pääkaupunkiseudulla. Muistaakseni tämä kokeilu on siellä loppunut)
 
Takaisin
Ylös