Kipparlahden sillan uusiminen on osa kokonaisuutta, jossa metron akselipainoja ja kapasiteettia kasvatetaan. Kipparilahden metrosilta sijaitsee Herttoniemen metroasemasta noin puoli kilometriä länteen. Silta ylittää Kipparlahden silmukka -kadun.
Kipparlahden metrosilta uusitaan kesällä 2021. Sillan kantavuus ei tällä hetkellä mahdollista metron akselipainojen nostamista ja metrojärjestelmän kehittämistä. Sillan rakenteesta johtuen sillan vahvistaminen ei ole mahdollista, vaan se pitää uusia kokonaan.
— Metrojärjestelmän kehittämistarpeiden lisäksi uuden sillan rakentaminen mahdollistaa yhteensovittamisen viereen kaavaillun Itäbaanan pyöräilyväylän ylikulkukäytävän kanssa, kertoo HKL:n projektipäällikkö Eero Valkama.
Sillan uusimisen vuoksi kesällä 2021 metro ei liikennöi Itäkeskuksen ja Sörnäisten välillä noin kahden viikon aikana. Liikenteen järjestämisestä vastaava Helsingin seudun liikenne HSL suunnittelee korvaavan liikenteen järjestelyt katkon ajaksi.
Kipparlahden sillan uusiminen on osa kokonaisuutta, joka mahdollistaa akselipainojen ja kapasiteetin kasvattamisen.
Kulosaaren metrosillan korjauksessa vuonna 2017 siltaa vahvistettiin kantamaan nykyistä suurempia kuormia. Kesällä 2021 on tarkoituksena vahvistaa myös Siilitien ja Sahaajakadun metrosillat. Kaikki metrosillat on vahvistettu 2020-loppuun mennessä, jolloin HKL varautuu uuden metrokaluston hankintaan.
Lue uutinen HKL:n sivuilta...