Metroaseman peruskorjauksessa uusittiin kokonaisuudessaan aseman eteläpäädyn lippu-halli, jonne rakennettiin entistä monipuolisemmat ja laajemmat liiketilat. Hakaniemen torilla ja raitiovaunupysäkkialueella sijaitsevat sisäänkäynnit uusittiin ja Ympyrätalon edustan si-säänkäynti peruskorjattiin. Siltasaarenkatu 16:n kohdalla sijainnut sisäänkäynti siirrettiin viereiseen kiinteistöön ja avattiin 1. marraskuuta matkustajien käyttöön.
Metroaseman peruskorjaus paransi aseman esteettömyyttä: nyt asemalle on hissiyhteys Hakaniemen torilta, Porthaninkadulta ja Siltasaarenkatu 16:n sisäänkäynniltä. Sisäänkäynniltä on liukuportaat ja kävelyportaat metroasemalle.
- Metroasemien viihtyisyys ja palvelut ovat merkittävä keino lisätä joukkoliikenteen houkuttelevuutta. Helsingin metroasemien peruskorjauksella nostetaan viihtyisyys nykyajan vaatimalle tasolle. Seuraavaksi uudistuu Hakaniemen aseman pohjoispään lippuhalli ja sen jälkeen Sörnäinen, Rautatientori ja Kamppi 2020-luvun alkupuolella, kertoo HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie.
Hakaniemen metroasema otettiin käyttöön vuonna 1982, ja on siten yksi ensimmäisistä avatuista metroasemista. Peruskorjaus oli tarpeen, sillä asema oli huonokuntoinen ja teknii-kaltaan vanhentunut. Tilojen perusparannus kohensi Hakaniemen aseman eteläosan viih-tyisyyttä, turvallisuutta ja käyttömukavuutta.
Lue uutinen HKL:n sivuilta...