• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Metroliikenteen järjestyksenvalvonnassa jatkaa Palmia Oy

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Palmia_jarjest_1359_web.jpg2.jpg
HKL:n metroliikenteen järjestyksenvalvonnassa jatkaa Palmia Oy. Uusi sopimus alkoi 1. marraskuuta ja jatkuu vuoteen 2023 asti. Metroliikenteen järjestyksenvalvonnasta on vastannut Palmia Oy vuodesta 2013 lähtien.
Metron järjestyksenvalvonnassa työskentelee tällä hetkellä vajaa 200 työntekijää. Kyseessä on Suomen suurin yksittäinen vartioimiskohde. Uudistuneessa metrossa matkustaa tällä hetkellä noin 350.000 henkeä vuorokaudessa. Sopimukseen kuuluu myös raitioliikenteen järjestyksenvalvonta.
”Tehtävänämme on varmistaa jokaiselle matkustajalle turvallinen ja viihtyisä matkustaminen metrossa. Samalla mahdollistamme myös HKL:n henkilökunnalle turvalliset työskentelyolosuhteet. Tehtäviimme kuuluu perusasiakaspalvelutehtävien lisäksi järjestyksenpidollisia tehtäviä”, kertoo metron palvelupäällikkö Markus Kolehmainen Palmialta.
Palvelutapahtumia on useita tuhansia joka päivä
Metro on suuri ja monipuolinen palvelukohde, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen. Päivittäiset palvelutapahtumat vaihtelevat laidasta laitaan: järjestyksenvalvojat tarjoavat apua mm. lipun ostossa, ohjaavat tarvittaessa oikealle asemalle ja auttavat pyörätuolin kanssa liikkuvia. Metrojunaliikenteen seisahtuminen syystä tai toisesta työllistää, haasteelliset asiakastilanteet tai vaikkapa rankan sateen aiheuttama vesivahinko vaativat nopeita toimenpiteitä henkilökunnalta. Palmia ja HKL pyrkivät yhteistyössä ennakoimaan metroreittien varrella järjestettävät tapahtumat, jotka aiheuttavat matkustajamäärien äkillisen lisääntymisen tiettynä aikana.






Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Melkoinen syöpä tuo Palmia. Metron historiassa järjestyksenvalvonnasta vastaava yritys vaihtui käytännössä aina sopimuskauden päättyessä. Iso osa hyvästä henkilöstöstä saattoi kuitenkin vaihtaa samalla työpaikkaa, joten käytännössä pätevät avainhenkilöt jatkoivat työssään eikä palvelun laatuongelmia päässyt vaihtumisaikana juuri syntymään.
 
Viestistäsi ei selviä, pidätkö liikkeen vaihtumista hyvänä vai huonona asiana?

Osaavat avainhenkilöt olivat toiminnan jatkumiselle tärkeintä. Metron vartiointisopimus oli vuosien saatossa hyvin haluttu kohde ja siksi siitä myös kilpailtiin tosissaan. Tällöin vartiointiyritys käytännössä vaihtuikin kauden jälkeen toiseen. Se, että Palmia jatkaa toimijana edelleen, ei herätä minussa mitään myönteisiä ajatuksia. Olen seurannut aikoinaan ko yrityksen keinotekoista "luomista" varsin läheltä enkä pidä sen olemassaoloa millään tavalla perusteltuna.
 
Takaisin
Ylös