• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kaupunkipyörät ja koronavirus

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
kaupunkipyorat_600x400_miska_engstrom.jpg
Kaupunkipyörät ovat yksi Helsingin kaupungin keinoista hillitä COVID-19 -viruksen leviämistä. Kaupunkipyöräkausi päätettiin THL:n kehotuksesta avata kaudelle 2020 jo reilua viikkoa aiemmin. Tavoitteena on vähentää tartuntaan johtavia ihmiskontakteja. Kaupunkipyörää käyttäessäsi on kuitenkin erittäin tärkeää huolehtia käsihygieniasta.
Koronavirus leviää ensisijaisesti pisaratartuntana lähellä olevista ihmisistä. Se saattaa levitä myös ilmassa leijuvien hiukkasten mukana sisätiloissa kauemmaskin. Muiden ihmisten seuraa ja ruuhkaisissa paikoissa liikkumista on syytä välttää. Jos kuitenkin täytyy kulkea, pyöräily on THL:n mukaan nyt parhaita tapoja liikkua. Kaupunkipyörällä olet avoimessa ulkotilassa ja voit pitää sopivan turvaetäisyyden muihin ihmisiin.
Kaupunkipyörää käyttäessäsi on kuitenkin erittäin tärkeää huolehtia käsihygieniasta, kuten kaikkiin julkisten tilojen pintoihin koskiessasi. Kaupunkipyörien näytön nappeihin ja ohjaustankoon koskee tavallisen kesäpäivän aikana parikymmentätuhatta ihmistä. Vaikka nykytilanteessa käyttäjiä on selkeästi vähemmän, ei pintojen desinfioiminen jokaisen asiakkaan jälkeen ole mahdollista ja asiakkaan on itse huolehdittava puhtaudesta vastaavaan tapaan kuin esimerkiksi hissin nappeihin tai ovien kahvoihin koskiessaan.
Kaupunkipyöräpalvelun operaattori tekee parhaansa työntekijöidensä puhtauden eteen suojauksen ja kontaktien välttämisen keinoin.
Käsihygienian tärkeydestä on tiedotettu asiakaskirjeessä ja rekisteröitymiseen käytettävällä internetsivulla, myös pyöräasemille tullaan toteuttamaan ohjekylttejä lähipäivinä.

Linkki THL:n ohjeisiin: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudi...vid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös