Suomenlinnan hoitokunta toivoo, että koronatilanteen takia vierailua Suomenlinnassa vältettäisiin toistaiseksi. Matkailu- ja vapaa-ajan kohteen lisäksi linnoitus on kaupunginosa ja asuinalue, jossa asuu noin 800 ihmistä ja käy työssä satoja ihmisiä. Sekä heidän että muiden kansalaisten tartuntariskin vähentämiseksi käyntiä Suomenlinnassa ei tällä hetkellä suositella.
Suomenlinnaan kuljetaan lautalla, jolla matkustavat joutuvat olemaan lähellä toisiaan. Turvavälin pitäminen kanssamatkustajiin on sitä vaikeampaa, mitä enemmän ihmisiä lautalla matkustaa. Monet suomenlinnalaiset joutuvat työnsä tai muiden asioiden takia käyttämään lauttaa, joka on heille ainoa keino mantereelle siirtymiseen.
Yleisöpalvelut linnoituksessa on pääosin suljettu viranomaismääräysten takia, joten esimerkiksi ruokailumahdollisuuksia ravintoloissa ja kahviloissa ei ole normaalitapaan tarjolla. Myös museot ovat sulkeneet ovensa. Linnoituksen ruokakauppa on paikallisten ainoa päivittäisostosten tekopaikka. Kaupan osalta tilanne on sama kuin lautalla; iso määrä ihmisiä ruuhkauttaa tilat ja lisää koronan tarttumisvaaraa.
Poikkeustilanteen takia Suomenlinnan hoitokunta pyytää siis, että autatte suojelemaan Suomenlinnaa sekä siellä asuvia ja työskenteleviä nauttimalla lähestyvästä pääsiäisestä vaikkapa lähiluonnossa.
Lue uutinen HKL:n sivuilta...