• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Lähibussi 603 ei aja Koskelan lenkkiä 27.4. - 8.5.

Niin, Juhana-herttuan tie vai Juhana Herttuan tie? Muitakin kirjoitusasuja esiintyy pilvin pimein. Avausviestin HSL-uutisessa ja sen liitekartassa näkyy sama kirjoitusasu kuin Helsingin seudun opaskartassakin eli Juhana-herttuan tie. Reittioppaassa taas esiintyy Juhana Herttuan tie. Kyseisen kadun varrella sijaitsevissa kilvissä (pysäkkikilpi, kadunnimikilvet) näkyy sielläkin Juhana Herttuan tie (kadunnimikylteissä sama suuraakkosin eli JUHANA HERTTUAN TIE). Netin tiedostossa Helsingin viralliset kadunnimet nimi on kirjoitettu muotoon Juhana Herttuan tie.

Jotta ei tarvitse arpoa, Kielikello on antanut meille tulkintansa tästä visaisesta kysymyksestä. Porissakaan ei kai kovin paljon lueta Kielikelloa, näkyyhän Porin opaskartalla Juhana Herttuankatu...

Todettakoon, että tässä linkissä näkyvät kuvat on otettu pari vuotta ennen Kielikellon ylempänä kerrottua artikkelia. Kilvet on voitu jossain välissä uusia, tai ainakin ne voisi korvata oikealla tavoin kirjoitetuilla versioilla viimeistään sitten, kun ne muista syistä joudutaan uusimaan.
 
Minulla oli intissä tupakaverina alokas Herttua. En hänen etunimeään muista, mutta jospa heillä on suvussa joku Juhana, jonka mukaan tuo on nimetty? ;) Juhana Herttuas väg?

Eipä tuo Juhana-herttua ole sen kummempi kuin Jammu-setä tai Liisa-tätikään. Jännää, että se aiheuttaa noin paljon päänvaivaa virkamiehille.
 
Takaisin
Ylös