”Kaappien käyttöönotto venähti pahemman kerran ja projekti on ollut ajateltua hankalampi. Toivomme, että kaappeja kokeillaan rohkeasti ja saisimme palautetta myös niiden käytöstä. Kaappien palvelukonsepti on edelleen hyvä, vaikka se on suunniteltu jo vuosia sitten. Mikäli palvelu nähdään toimivana lisänä liityntäpyöräpysäköinnin palvelupakettiin, voidaan sitä laajentaa muillekin joukkoliikenneasemille”, toteaa HKL:n palveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen.
Pyöräkaappien käyttö on maksutonta. Kaappien käyttäjäksi rekisteröidytään HSL:n nettisivulla omissa tiedoissa, jonne tarvitaan HSL-tunnus. Omiin tietoihin Pyöräkaappipalvelun alle tallennetaan sen HSL-kortin numero, jota halutaan käyttää pyöräkaapin lukitsemiseen ja avaamiseen. Samalla kortilla voi olla vain yksi kaappi kerrallaan käytössä.
Pyöräkaapit on tarkoitettu pyörän lyhytaikaiseen säilytykseen joukkoliikennematkan yhteydessä. Enintään pyörää saa säilyttää kaapissa kolme vuorokautta.
Pyöräkaappipalvelu on Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) tuottama polkupyörien liityntäpysäköinnin palvelu, jota kokeillaan Vuosaaren metroasemalla. Pyöräkaappien kokeilujakso päättyy lokakuun 2020 lopussa, jonka jälkeen kokemuksia arvioidaan.
Ongelmatilanteissa pyöräkaappien käyttäjän tulee olla yhteydessä HSL:n asiakaspalveluun, puh. 09 4766 4000, ma-pe klo 7.30-19 ja la-su klo 9.30-17.
Lisätietoa pyöräkaappipalvelusta löytyy osoitteesta www.hsl.fi/pyöräkaappi.
Vaikka Vuosaaren pilotti ei ole edennyt kovin rivakasti, on pyöräpysäköintiä kehitetty viime vuosina. Kalasatamassa lukitussa, HSL-kortilla avautuvassa tilassa kaksikerroksisia pyöräpaikkoja on yhteensä 224. Lisää on myös tulossa, sillä Kansalaistorilta Kaisaniemeen rakennettavan alikulkutunnelin yhteyteen rakennetaan 1 000 pyörän pysäköintikeskus Helsingin rautatieasemalle.
HKL kehittää kaupunkipyöräjärjestelmää ja tarjoaa pyöräilyyn liittyviä palveluja osana joukkoliikennettä.
Lue uutinen HKL:n sivuilta...