• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Variotram-raitiovaunut on myyty eteenpäin

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Vario_netti.jpg
HKL on solminut myyntisopimuksen 40 Variotram-raitiovaunun myymisestä 27.1.2021. Vuosina 1998–2003 valmistetut vaunut ovat olleet varastoituna Koskelan varikolla ja Haminassa sen jälkeen, kun ne poistuivat liikenteestä asteittain vuoden 2018 loppuun mennessä.
Nyt solmittu kauppa on jatkoa 30.11.2017 allekirjoitetulle sovintosopimukselle, jonka mukaisesti Bombardier Transportation ja HKL pyrkivät yhteistyössä edistämään vaunujen jälleenmyyntiä.
– 2017 solmittu sovintosopimus oli kaupunkilaisten kannalta hyvä, ja nyt allekirjoitettu myyntisopimus on sovintosopimuksen täytäntöönpanoa. Sopimukset turvaavat HKL:n ja helsinkiläisten veronmaksajien aseman niin, ettei vaunujen ennenaikaisesta poistumisesta aiheudu taloudellista haittaa. Vuosien mittaan olemme oppineet paljon erityyppisten raitiovaunujen kori- ja telirakenteiden soveltuvuudesta kaupunkimme haastaviin olosuhteisiin. Näitä oppeja on hyödynnetty muun muassa vuodesta 2013 alkaen meille käyttöön tulleiden Artic-raitiovaunujen hankinnassa ja tullaan edelleen hyödyntämään uusissa vaunuhankinnoissamme. Yhteistyö Bombardierien kanssa on ollut sujuvaa ja olemme onnistuneet yhdessä löytämään kaupunkilaisten kannalta parhaimman ratkaisun Variotram-vaunujen myymiseksi eteenpäin, toteaa HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.
Variotramit siirretään syksyyn mennessä Saksaan, missä niille tehdään seuraavan liikennöitsijän tarvitsemat muutostyöt. Uusi omistaja viestii vaunujen seuraavan kotikaupungin omien tiedotusaikataulujensa mukaisesti.






Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Erikoista, että vaunut kuljetetaan Saksaan. Huhu kertoo, että ne menisivät Lodziin, Puolaan, ja jotenkin olettaisi, että toimenpiteet tehtäisiin siellä. Mutta huhu voi olla tietysti vääräkin.
 
Erikoista, että vaunut kuljetetaan Saksaan. Huhu kertoo, että ne menisivät Lodziin, Puolaan, ja jotenkin olettaisi, että toimenpiteet tehtäisiin siellä. Mutta huhu voi olla tietysti vääräkin.

Jospa Lodzissa ei ole soveliasta ratikoiden kustomointiverstasta?
 
Takaisin
Ylös