• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Hakaniemen metroaseman pohjoispään lippuhalli remontoidaan

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
hakis_web.jpg
Hakaniemen metroaseman pohjoispään lippuhallin perusparannus alkaa syksyllä 2021. Lippuhalli on matkustajien käytössä pääsääntöisesti koko remontin ajan.
Perusparannuksessa Toisen linjan sisäänkäynnille asennetaan liukuporras. Lippuhallin lattia- ja seinäpinnat uusitaan kokonaisuudessaan ja valaistusta parannetaan. Tiloihin lisätään myös esteettömän liikkumisen opasteita.

Lippuhalliin rakennetaan kaksi uutta liiketilaa ja nykyisiä liiketiloja laajennetaan. Wc-tilat uusitaan ja samalla rakennetaan uusi esteetön wc-tila. Lippuhallin tiloissa parannetaan paloturvallisuutta, energiatehokkuutta ja tilavalvontaa.
Metroaseman viereen rakenteilla olevan Lyyra-korttelin alimmista liiketiloista, päivittäistavarakaupasta ja ravintolasta, tulee kulkuyhteys lippuhalliin.
Lippuhallin perusparannus valmistuu vuoden 2023 alussa.

Hakaniemen metroasema otettiin käyttöön vuonna 1982. Tilapintoja ja tekniikkaa ei ole uusittu kaikilta osin 70-luvun rakentamisen jälkeen.

Hakaniementorin puoleiset sisäänkäynnit ja lippuhalli on uudistettu aiemmin, ja remontti valmistui vuonna 2019.



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös