Kalasatamasta Pasilaan -hanke esittelee Pasilan alueen ja Hermannin rantatien suunnitelmia verkossa järjestettävässä asukastilaisuudessa 25.3.2021 klo 17–19. Tilaisuus on jaettu kahteen osaan siten, että ensimmäisen tunnin aikana esitellään Pasilan alueen liikennesuunnitelmia ja katusuunnitelmaluonnoksia ja toisen tunnin aikana Hermannin rantatien katusuunnitelmaluonnoksia. Lisäksi tilaisuuden alussa esitellään koko hanke lyhyesti.

Katusuunnitelmaluonnoksiin voi tutustua 24.3.–6.4.2021 välisenä aikana Helsingin kaupungin verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat).


Esittelyssä ovat seuraavat kadut ja suunnitelmat:
• Katusuunnitelmaluonnos: Hermannin rantatie välillä Vanha Talvitie–Hämeentie
• Liikennesuunnitelma ja katusuunnitelmaluonnos: Radanrakentajantie, Ratamestarinkatu
• Liikennesuunnitelma: Asemapäällikönkatu, Pasilankatu
• Mäkelänkadulla ja Pasilanraitiolla tehdään vähäisiä muutoksia, jotka esitellään tilaisuudessa myös ilman varsinaisia katusuunnitelmia
Tilaisuus on Teams Live -tapahtuma, johon pääset osallistumaan tämän linkin kautta.
Osallistujilta ei vaadita ennakkoilmoittautumista. Verkkotilaisuudessa voit esittää asiantuntijoille kysymyksiä tai kommentteja chatin kautta. Helsingin kaupungin verkkosivuilta löydät ohjeet, miten osallistut Teams Live -tapahtumaan.
Ennen katusuunnitelmien hyväksymistä ne asetetaan vielä katusuunnitelmaehdotuksina virallisesti nähtäville kahden viikon ajaksi Kaupunkiympäristön asiakaspalvelupisteessä (Työpajankatu 8) ja verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat). Nähtävillä olo ajoittuu välille 3.–14.5.2021, jolloin osallisten on mahdollista antaa niihin muistutus. Tavoitteena on, että katusuunnitelmat hyväksyttäisiin kesäkuussa 2021.
Nähtävillä olosta ilmoitetaan kirjeitse kyseisten katujen varsien kiinteistöjen omistajille ja haltijoille. Lisäksi suunnitelmaehdotusten nähtävillä olosta tiedotetaan yleistiedoksiantona verkossa osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.
Lisätiedot:
Hankkeen viestintä
info@kalasatamastapasilaan.fi
p. 040 592 7509
Suunnittelemme ja rakennamme uuden raitiotielinjan ja kehitämme katuympäristöä. Vuonna 2024 pääset linjan 13 kyydissä Kalasatamasta Pasilaan vartissa! Hankkeen toteuttavat yhdessä Helsingin kaupunki, HKL, Destia, Sweco, WSP, GRK ja AFRY.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...