• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Sörnäisten metroasemalla alkaa lippuhallin perusparannus elokuussa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
soranisten_metroasema_lippuhalli_600x400.jpg
Metroaseman katu- ja lippuhallitason tilat peruskorjataan kokonaisuudessaan. Lippuhallissa uusitaan liiketilat, yleisökäytävän ja porraskäytävien pintarakenteet ja varusteet sekä valaistus.
Metroaseman energiatehokkuus paranee, kun rakenteiden lämmöneristystä parannetaan ja talotekniikkaa uusitaan.
Metroaseman A-sisäänkäynti Vaasanpuistikossa puretaan osittain ja uusitaan lasirakenteisena. G- ja E-sisäänkäyntien kaiteet ja pintarakenteet uusitaan. Vaasanpuistikon B-sisäänkäynnillä uusitaan kaksi hissiä. Metroaseman tilojen yläpuolella olevan kannen vedeneristyksen uusiminen Vaasanpuistikon alueella tehdään loppuun – osa vedeneristyksestä on tehty Hämeentien katuremontin yhteydessä jo aiemmin.
Metroaseman yleisöopasteet uusitaan.
Lippuhallin perusparannustyöt tehdään vaiheittain niin, että asema on matkustajien käytössä koko remontin ajan. Töiden ajan lippuhallissa on väliaikaisia kulkujärjestelyjä, ja osa käytävästä on kerrallaan matkustajien käytössä. Metroaseman viidestä sisäänkäynnistä neljä on aina käytössä, samoin toinen hisseistä.
Peruskorjaus toteutetaan esteettömyyden periaatteita noudattaen ja lippuhallitason lattialaatoitukseen asennetaan näkövammaisten opasteet. A- ja B-sisäänkäynneille asennetaan äänimajakat.
Arvioidun aikataulun mukaan perusparannustyöt valmistuvat keväällä 2023.
Sörnäisten metroasema on otettu käyttöön vuonna 1984. Perusparannuksen tavoitteena on kohentaa metroaseman ulkonäköä ja käytettävyyttä sekä parantaa alueen turvallisuutta.
Metroaseman matkustajamäärät ovat jatkuvasti kasvaneet itäisten ja pohjoisten kaupunginosien sekä pohjoisten kehyskuntien lisääntyneen asunto- ja työpaikkarakentamisen myötä. Ennusteiden mukaan matkustajamäärät tulevat lisääntymään edelleen.



Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Tänne voitais kyllä asentaa modernit lippuportit (2 suuntaiset, korkeat jottei yli voi hypätä) remontin yhteydessä, ja niin että ne olisi myös joka päivä käytössä.
 
Tänne voitais kyllä asentaa modernit lippuportit (2 suuntaiset, korkeat jottei yli voi hypätä) remontin yhteydessä, ja niin että ne olisi myös joka päivä käytössä.

Avorahastus on Helsingin metrossa, runkolinjoilla ja ratikoissa syystä
 
Avorahastus on Helsingin metrossa, runkolinjoilla ja ratikoissa syystä

Eikä avorahastuksesta tarvitsekkaan luopua. Parille eniten käytetylle asemalle, eli Sörkkään, Itikseen, Rautatientorile ja Kamppiin portit, muualla ei tarvitse olla. Näin saadaan kummankin parhaat puolet. Lipulla sisään ja lipulla ulos, kynnys kulkea pummilla pienenee todella paljon. Ihan syystäkin lähijunissa katsotaan liput päärautatieasemalla iltaisin, vaikka onkin avorahastus. Ja eikai koko avorahastukselle muuta perustetta ole kuin se että ne portit maksaa, eikä niitä siksi alunperin ole haluttu asentaa.
 
Takaisin
Ylös