• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Nimikkoratikat Suvi Rihtniemelle ja Matti Lahdenrannalle

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
matti_rv_netti.jpg
Helsingin raiteilla voi nyt bongata Suvi ja Matti -nimiset raitiovaunut, kun HKL nimesi omat ratikat pitkäaikaisille entisille toimitusjohtajille, HSL:n Suvi Rihtniemelle ja HKL:n Matti Lahdenrannalle. Raitiovaunun nimeäminen on tunnustus ja kiitos pitkäaikaisesta työstä joukkoliikenteen hyväksi.
Nimettävät vaunut valitaan HKL:n Artic-sarjan raitiovaunusta, joiden numerointi on 400-sarjaa. Nimikkoratikka valikoituu tämän sarjan vaunuista menneiden työvuosien mukaisesti. Suville nimetään ratikka 418, joka juontaa juurensa Suvi Rihtniemen yhteensä 18 työvuodesta HSL:ssä ja sen edeltäjässä YTV:ssä. Matti Lahdenrannan nimi koristaa jatkossa vaunua numero 414 kiitoksena työstä HKL:n ja HKL-Bussiliikenteen toimitusjohtajana.
Jo aiemmin tämän tunnustuksen työurastaan on saanut Yrjö Judström, joka on tehnyt pitkän uran Helsingin kaupungilla ja hallintojohtajana HKL:ssä. Yrjö-ratikan numero on 437; tämä vaunu on ollut liikenteessä jo toukokuusta 2019.
— Pohdimme HKL:ssä mieleenpainuvaa tapaa kiittää pitkän ja merkittävän uran joukkoliikenteen edistämiseksi tehneitä henkilöitä. Raitiovaunujen nimeämistä on tehty joissakin Euroopan kaupungeissa, ja katsoimme, että se voisi olla meilläkin tähän hyvä ja kunnioittava tapa muistaa joukkoliikennetyöstä, kertoo HKL:n toimitusjohtajan paikalta joulukuun alussa Kaupunkiympäristön toimialajohtajaksi siirtynyt Ville Lehmuskoski.
Suvi ja Matti liikennöivät normaalissa linjaliikenteessä muiden vaunujen tavoin.




Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Ei oikein suomalaiseen mentaliteettiin sovi tuollainen (elävien) henkilöiden palvonta. Kahteen ensimmäiseen Sm5-junaanhan yritettiin samaa, muta sitten häntä koipien välissä kaikessa hiljaisuudessa nypittiin varikolla tarrat irti.
 
Ei oikein suomalaiseen mentaliteettiin sovi tuollainen (elävien) henkilöiden palvonta. Kahteen ensimmäiseen Sm5-junaanhan yritettiin samaa, muta sitten häntä koipien välissä kaikessa hiljaisuudessa nypittiin varikolla tarrat irti.

Varmaankin on innostuttu Tampereen mallista https://www.tampereenratikka.fi/kai...ratikan-tekijat-aanestivat-nimen-20-vaunulle/

--- Lainaus ---

Tampereen Ratikan vaunujen nimet ovat saapumisjärjestyksessä ensimmäisestä lähtien Lyyli, Valma, Saaga, Lempi, Iisakki, Visa, Helinä, Atro, Aava, Tellervo, Tuure, Kukka, Ritva, Ensio, Urho, Päiviö, Aliisa, Olga, Veera ja Hilla. Nimet on teipattu ohjaamojen ikkunoiden alareunaan Hervanta-fontilla. Samaa fonttia käytetään Ratikan ikkunoiden sanataiteessa. Fontin on suunnitellut Emil Bertell osana Ratikan taide -ohjelmaa.

--- Lainaus loppu --
 
Odotan innolla, että joku hupailija teettää lisätarrat nimien alle, joissa lukee kursiivilla NYKÄNEN ja TERÄSNISKA ja käy vielä teippaamassa ne kylkiin. Tai voihan ne (suku)nimet olla muitakin. Ja kuvat verkkoon :)
 
Itsestä sinänsä vaunujen nimeäminen on ihan hauska ajatus ja vaikka Tukholmassa käydessä metrovaunujen nimiä on ollut hauska katsoa. Helsingissä toteutus ei kyllä ole mitenkään tyylikkäästä päästä, nimen sijoittelu ei oikein näytä hyvältä suoraan vaunun numeron alapuolella. Ja muutenkin enemmän kyllä tykkäisin, jos kaikki vaunut nimettäisiin, eikä vähän hassuun tapaan yksittäisiä. Voisihan silloinkin osan vaunujen nimistä taustalla olla joku tarina tai kunnianosoitus. Halutessaan jopa joku pikkuinen kyltti vaunun sisällä kertomassa vaunun nimestä.
 
Takaisin
Ylös