Näytetään tulokset 1-2/2

Viestiketju: Raideliikenne tuo ennustettavuutta ja ympäristöhyötyjä

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8800

  oletus Raideliikenne tuo ennustettavuutta ja ympäristöhyötyjä

  Kumpi kannattaa: raideliikenne vai sähköautoilu? Kokosimme yhteen raideliikenteen hyötyjä kaupunkikehitykselle ja ympäristölle.
  Raitiotien rakentaminen vaatii pitkällistä suunnittelua ja liikennemuotona tarvitsee katutilaa toimiakseen. Tätä kautta raideliikenteen rakentaminen tuo kaupunkikehitykseen ennustettavuutta ja pysyvyyttä. Asumisen, työpaikkojen ja palvelujen keskittymiä kannattaa rakentaa raiteiden varrelle, sillä ratikkalinjat pysyvät, toisin kuin vaikkapa bussilinjat. Tämä näkyy parhaillaankin monella alueella esimerkiksi Raide-Jokerin jatkeen varrella, missä kaupunki kehittyy ja sen vetovoima kasvaa raideliikenteen ansiosta.
  Liikennemuodon valinta vaikuttaa suuresti kaupungin maankäyttöön ja kaupunkikuvaan. Toimiva ja sujuva joukkoliikenne vähentää autoilun ja pysäköinnin tilantarvetta merkittävästi, kaupunkiympäristön viihtyisyyden paranemisesta puhumattakaan.
  Pääkaupunkiseudun raideliikenne toimii kokonaan päästöttömällä sähköllä. Keskitetyssä ratkaisussa tämä on mahdollista, toisin kuin jokaisen yksilölliseen valintaan perustuvassa yksityisautoilussa. Ratikat saavat sähkönsä ajolangasta, jolloin säästytään myös sähköautojen akkuteollisuuden eettisiltä ja ympäristöongelmilta.
  Raideliikenne myös vähentää kaupungin katupölyä. Katupölyn suurin aiheuttaja on nastarenkaat, jotka jauhavat asfalttia ja hiekoitushiekkaa hyvin hienojakoiseksi pölyksi. Vaikka raitiovaunut käyttävätkin liukkailla keleillä jarrutuksen apuna jarruhiekkaa, on sen merkitys tässä kokonaisuudessa hyvin vähäinen.
  Raideliikenteellä on siis useita ympäristöhyötyjä, mutta myös kääntöpuolensa. Raideinfran rakentaminen on melko päästöintensiivistä, mikä HKL:nkin tekemän päästölaskennan tuloksissa näkyy. Rakennamme parhaillaan Hiilineutraali HKL -ohjelmaa, jossa etsimme alan parhaita ja innovatiivisimpia keinoja haasteen ratkaisemiseksi. Haluamme olla etunenässä kehittämässä koko infrarakennusalaa kohti päästöttömyyttä.  Lue uutinen HKL:n sivuilta...

 2. #2
  Tunnistettu jäsen Rattivaunu avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Viestejä
  4908

  oletus Vs: Raideliikenne tuo ennustettavuutta ja ympäristöhyötyjä

  Ottamatta kantaa minkään liikennemuodon puolesta tämän jutun ajoitus osui varsin lähelle Tekniikan Maailman julkaisemaa pikkukirjoitusta. TM:n toimittaja oli haastatellut HKL:n liikennöintiyksikön johtajaa, jonka moni tunnistanee varsinkin tämän foorumin moderaattorina. Raflaavien kirjoituksien tarkoituksena on tietenkin aikaansaada klikkauksia. Ja tietenkin keskustelua.

Vastaavia viestiketjuja

 1. YLE: raideliikenne vuonna 2050
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 25
  Viimeisin viesti: 03.01.2018, 06:40
 2. Raideliikenne runkona lähiliikenteelle Helsingissä?
  kirjoittanut antaeus foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 17
  Viimeisin viesti: 09.04.2017, 20:37
 3. HSJ Raideliikenne 2025
  kirjoittanut ultrix foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 14.05.2008, 17:50
 4. Visio: Espoon raideliikenne
  kirjoittanut Murzu foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 6
  Viimeisin viesti: 01.04.2008, 17:35
 5. Raideliikenne Etelä-Karjalan menestystekijänä seminaari
  kirjoittanut Elmeri foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 18.11.2005, 07:03

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •