• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Raitiolinja 9 aloittaa liikennöinnin sunnuntaina

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Helsingin kahdestoista raitiolinja aloittaa liikennöinnin sunnuntaina 10.8. Yhdeksikkö kuljettaa Kolmikulmasta Kallion kautta Itä-Pasilaan ja takaisin. Linjan keskustan päätepysäkki on Uudenmaankadulla Diana-puiston kupeessa. Toinen päätepysäkki on Itä-Pasilassa Pasilan aseman kohdalla Ratapihantiellä.

Raitiolinjan 9 reittikadut Kolmikulmasta lähtien ovat Uudenmaankatu - Erottajankatu - Mannerheimintie - Kaivokatu - Kaisaniemenkatu - Unioninkatu - Siltasaarenkatu - Porthaninkatu - Viides linja - Kaarlenkatu - Helsinginkatu - Fleminginkatu - Aleksis Kiven katu - Traverssikuja - Teollisuuskatu - Jämsänkatu - Kumpulantie - Ratamestarinkatu - Rautatieläisenkatu - Ratapihantie.

Itä-Pasilasta keskustan suuntaan ajetaan reittiä Ratapihantie – Asemapäällikönkatu – Ratamestarinkatu. Mannerheimintieltä Kolmikulmaan ajetaan Bulevardin ja Yrjönkadun kautta, ja Bulevardilla oleva pysäkki ”Erottaja” tulee linjan käyttöön. Vanhoilla raitiotieosuuksilla liikennöidessään linja käyttää samoja pysäkkejä muiden raitiolinjojen kanssa.

Raitiolinjaa 9 varten valmistui upouutta rataa Fleminginkadulle, Aleksis Kiven kadulle, Pasilan konepaja-alueelle ja yhteysvälille sieltä Itä-Pasilaan. Uudella reittiosuudella otetaan käyttöön seuraavat pysäkkiparit: ”Helsinginkatu” Fleminginkadulla ja Helsinginkadulla; ”Fleminginkatu” Aleksis Kiven kadulla ja Fleminginkadulla, ”Sturenkatu” Aleksis Kiven kadulla Sturenkadun länsipuolella; ”Kotkankatu” Aleksis Kiven kadulla ja ”Jämsänkatu” Kumpulantiellä sekä ”Asemapäällikönkatu” Ratamestarinkadulla Resiinakujan kohdalla. Pysäkkipari ”Pasilan konepaja” Traverssikujalla otetaan turvallisuussyistä käyttöön vasta myöhemmin, koska pysäkin ympäristössä tehdään vielä muita rakennustöitä.

Linja 9 liikennöi arkisin noin klo 6 – 23, lauantaisin noin klo 7 – 23 ja sunnuntaisin noin klo 8 – 23 välisenä aikana. Vuoroväli on päivällä noin 9 – 10 minuuttia ja varhaisaamulla ja myöhäisillalla 12 – 13 minuuttia.


Raitioliikenne takaisin Porthaninkadulle

Kalliossa Porthaninkadun peruskorjaus on valmistunut ratatöiden osalta. Linjat 1, 1A, 3B ja 3T palaavat omille reiteilleen 10.8. ja alkavat jälleen liikennöidä Porthaninkadun kautta.

Vesihuollon ja katukiveysten viimeistelytyöt jatkuvat vielä paikoitellen rataosuuksien ympärillä. Teollisuuskadun, Aleksis Kivenkadun, Fleminginkadun ja Porthaninkadun bussilinjat 22, 50, 51, 58, 58B ja 59 palaavat omille reiteilleen myöhemmin. Myös uusi aamuyönlinja 03N aloittaa liikennöinnin Hämeentien ja Viidennen linjan kautta ja siirtyy myöhemmin käyttämään Porthaninkatua.

Raitiolinjan 9 aloittaessa bussilinjan 17, Merikatu - Itä-Pasila, liikennöinti loppuu. Samalla bussien 14, 14B ja 16 reitit Etelä-Helsingissä muuttuvat.

HKL juhlistaa uutta raitiolinjaa sunnuntaina 10.8. kello 12–14. Raitiolinjan 9 Kolmikulman, Ylioppilastalon, Rautatieaseman, Kaisaniemen, Varsapuistikon ja Hakaniemen pysäkeillä jaetaan ilmapalloja ja karkkeja. Lisäksi HKL:n harmonikkaorkesteriyhdistyksen kaksi soittajaa musisoi linjan 9 vaunuissa näiden kuuden pysäkin välillä kello 12–14. Raitiovaunut ovat normaalissa linjaliikenteessä ja niissä matkustamiseen tarvitaan tavallinen matkalippu.


Linjan 9 kartta (pdf): Näytä liitetiedosto 351



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös