• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Keskustan kiskotöiden toinen vaihe alkaa 15.8.

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Keskustan kiskotyöt Mannerheimintiellä, Kaivokadulla ja Mikonkadulla jatkuvat viikonloppuna 15.-17.8. Kiskotöiden vuoksi Kaivokatua käyttävät raitiolinjat 3B, 3T, 6 ja 9 ajavat poikkeusreittejä perjantai-illasta klo 18.00 alkaen sunnuntaihin liikenteen päättymiseen asti. Lisämuutoksia tuo lauantaina juostava Helsinki City Marathon, joka vie myös osan bussilinjoista poikkeusreiteille.

Kiskotyöt ovat jatkoa heinäkuun alussa aloitetuille rakennusurakoille ja ne liittyvät Kampin uuden raitioyhteyden rakentamiseen. Nyt rakennetaan raitiovaunukiskot Mannerheimintieltä Simonkadulle ja Kaivokadulta Mikonkadulle.

Rakentamisen ajaksi Mannerheimintien etelään johtavat ajokaistat suljetaan ajoneuvoliikenteeltä ja pohjoiseen johtava ajorata muutetaan kaksisuuntaiseksi Postikadun ja Uuden Ylioppilastalon väliseltä osuudelta. Mannerheimintietä liikennöivien bussilinjojen 20N, 24 ja 42 pysäkki ”Lasipalatsi” Forumin edustalla siirretään rakentamisen ajaksi työmaan eteläpuolelle. Mannerheimintien raitiolinjat 4, 4T, 7A, 7B ja 10 liikennöivät normaalisti.

Kaivokadulla ajoneuvoliikenne siirretään töiden ajaksi kiskoalueelle ja raitioliikenne siirretään poikkeusreiteille. Työ haittaa myös Rautatientorilta Hakaniemen suuntaan lähtevää bussiliikennettä.

Poikkeusreitit pe klo 18 alkaen sunnuntain liikenteen päättymiseen asti:

Linjat 3B ja 3T eivät liikennöi viikonloppuna Kaivokadun eivätkä Aleksanterinkadun kautta. Eirassa linjat ajavat normaaliin reittiinsä nähden päinvastaisiin ajosuuntiin.

3B ajaa Töölöstä tullessaan reittiä Mannerheimintie – Bulevardi – Tehtaankatu – Kauppatori – Kruununhaka – Hakaniemi.

3T ajaa Hakaniemestä Kruununhaan kautta reittiä Kauppatori – Tehtaankatu – Bulevardi - Mannerheimintie – Töölö.

Linjat 6 ja 9 ajavat poikkeusreittiä Aleksanterinkadun ja Kruununhaan kautta. Reittiosuus Kaivokadulla jää ajamatta.


Helsinki City Marathon lauantaina

Lauantaina juostava Helsinki City Marathon hankaloittaa merkittävästi liikennettä Mannerheimintiellä, Etelä-Helsingissä sekä Lauttasaaressa. Juoksun aikana noin klo 15.50 – 18.30 useat raitiolinjat ja bussilinjat ajavat poikkeusreittejä.

Poikkeusreitit koskevat mm. jo perjantaina kiskotöiden vuoksi poikkeusreiteille siirtyneitä raitiolinjoja 3B, 3T ja 6. Helsinki City Marathonin poikkeusreiteistä tiedotetaan erillisellä tiedotteella.


Kartta raitiolinjojen poikkeusreiteistä (pdf): Näytä liitetiedosto 350



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös