• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL tukee koulujen liikennepartioita

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Suojateiden ylityksissä avustaville liikennepartioilaisille on kysyntää, kun lähes 4800 uutta ekaluokkalaista aloitti eilen koulunkäynnin Helsingissä. Oman koulun kuudesluokkalaisista koottujen liikennepartioilaisten tehtävänä on helpottaa alaluokkalaisten koulumatkaa partioimalla hankalien ylityspaikkojen luona. Liikennepartiolaiset eivät kuitenkaan ohjaa liikennettä tai pysäyttele autoja kuten Jaska Jokunen -sarjakuvissa. Sen sijaan liikennepartiolainen ylittää suojatien nuoremman koulukaverin rinnalla, kun liikenteeseen tulee sopiva tauko.

”Usein jo pelkkä liikennepartiolaisen läsnäolo suojatien kohdalla saa autoilijat hidastamaan vauhtia”, kertoo Helsingin liikenneturvallisuusyhdistyksen toiminnanjohtaja Toni Vuoristo.

Koulujen alkaessa autoilijoita ja kaupunkiliikenteen kuljettajia perinteisesti kehotetaan erityiseen varovaisuuteen koulujen läheisyydessä. Helsingin liikenneturvallisuusyhdistyksen, HKL:n ja opetusviraston edistämä liikennepartiolaistoiminta on askel sanoista tekoihin. Liikennepartiolaiset näkyvät siellä missä koululaiset liikkuvat ja tuovat viestin liikenneturvallisuudesta koulujen lähikaduille.

Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys ja HKL toimittavat partiolaisille turvaliivit ja lippalakit sekä järjestävät opettajille ja oppilaille koulutusta liikenneturvallisuudesta. Käytännön vetovastuu liikennepartiolaisten toiminnasta on kuitenkin koululla. Luokanopettaja hankkii luvat oppilaiden vanhemmilta ja järjestää kuudesluokkalaisten partiointivuorot.

Helsingissä liikennepartiolaiset toimivat aktiivisesti erityisesti 1950-luvun tienoilla, mutta toiminta hiipui sittemmin. 1990-luvulla Helsingin nuorisopoliisi ja Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys ryhtyivät elvyttämään liikennepartiolaisperinnettä kouluissa. Tänä syksynä liikennepartiolaisia on Tehtaankadun ala-asteella, Lauttasaaren ala-asteella ja Ressun peruskoulussa. Nuorisopoliisi joutui jäämään toiminnasta pois, mutta HKL:n Setä Sininen eli raitioliikenteen työnjohtaja Eero Sauramäki on opastanut liikennepartiolaisia viime keväästä lähtien.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös