• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Osallistu kestävän liikkumisen kehittämiseen

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Pääkaupunkiseudulla etsitään monen eri toimijan yhteistyönä uusia, konkreettisia mahdollisuuksia kehittää ympäristöystävällisempiä liikkumistapoja.

Nyt käynnissä on kysely, jonka avulla kerätään pääkaupunkiseudun asukkaiden mielipiteitä ja ideoita kestävän liikkumisen edistämiseksi.

"Liikkuminen ja liikenne hallinnassa 2008" on Tiehallinnon, liikenne- ja viestintäministeriön, YTV:n, Ratahallintokeskuksen sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien rahoittama projekti. Asukkailta tulleita kehittämisideoita käytetään hyväksi valittaessa uusia kärkihankkeita projektiin.

Kyselyyn pääsee osallistumaan osoitteessa www.trafix.fi/liikennekysely




Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Oma vastaukseni:

Korvataan "nysäratikat" eurooppalaisen standardin mukaisilla, vähintään 30-metrisillä raitiovaunuilla parivedossa tai 45-metrisillä yksinään, ja samalla parannetaan liikennevaloetuudet niin, että raitiovaunut pysähtyvät vain pysäkeillä. Joka ratikkalinjan vuoroväliksi 10 min.
Metron liityntälinjat tahdistetaan metrovuorojen mukaan, jolloin vaihtoyhteydet bussi-metro-bussi eivät katkea.
Bussilinjoja liikennöidään enintään 10 minuutin välein, ruuhkat puretaan suuremmalla kalustolla (viime kädessä tietenkin muuttamalla linja raitiolinjaksi).
Bussilinjojen vuorovälit ovat tasaminuuttisia ja siten helppoja muistaa, kapasiteettia säädellään tässäkin kalustokokoa vaihtamalla: 10 min - 15 min - 20 min - 30 min ja 60 min säännöllisiä vuorovälejä. Mallia kannattaa ottaa Tampereen joukkoliikenteestä, jossa tasaminuuttivuorovälejä on sovellettu syksystä 2006 alkaen.
Yhtenäinen raideliikennekaavio HKL:n "Metro"-lähijunalle ja YTV:n / VR:n "LähiJuna"-metrolle. Ehdotus: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:YTV-Metro.png
 
Takaisin
Ylös