• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Zoobussi ilahduttaa linjalla 11

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Korkeasaaren linja 11 aloitti päivittäisen liikennöinnin Rautatientorilta Korkeasaaren porteille muutama viikko sitten HKL:n siirtyessä syysaikatauluihin. Nyt linja saa oman nimikkobussinsa, Korkeasaaren väreihin puetun Zoobussin.

Zoobussi on yksi linjalla 11 liikennöivistä busseista, joka on saanut oman ilmeensä eläinmaailmasta. Bussi on ulkopuolelta teipattu Korkeasaaren värein ja sisustuksestakin huomaa, minne ollaan matkalla. Joka penkiltä löytyy oma tarinansa eläimistä ja niiden elinympäristöistä penkin taakse kiinnitetystä infovihkosesta.

Bussin näytöllä näkyvä ohjelma, infopiste ja esimerkkieläimet antavat myös vinkkejä siitä miten matkustaja voi osallistua eläinten ja ihmisten yhteisen ympäristön suojeluun. Zoobussin tarkoituksena on siis paitsi lisätä matkustamisen viihtyisyyttä, myös tuoda esille ja näkyväksi Korkeasaaren tekemää eläintensuojelutyötä.


Talvellakin kerran tunnissa

”Korkeasaari on ollut auki ympäri vuoden jo yli 30 vuotta. Nyt perille pääsee sujuvasti bussilla keskustasta ja matkan aikana saa jo esimakua eläintarhan tärkeästä työstä luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi”, iloitsee Korkeasaaren intendentti Leif Blomqvist.

Aiemmin talviaikaan on ajettu vain yksi vuoro aamulla Korkeasaaren suuntaan ja yksi alkuiltapäivästä takaisin. Nyt kerran tunnissa talvellakin liikennöivä bussi helpottaa erityisesti koululuokkien ja lapsiryhmien vierailua saaressa. Koululaisia käy Korkeasaaressa vuosittain noin 50 000.


Ympäristö kiittää bussimatkasta

”Bussiin nouseminen on ensimmäinen ympäristöaskel. Nyt valinta on entistä houkuttelevampi, kun linja kulkee keskustasta Korkeasaareen. Matkailijoidenkin on helpointa löytää Zoobussi Rautatientorilta. Vuosittain eläintarhassa käy noin puoli miljoonaa vierailijaa, heistä reilusti yli puolet tulee maitse Mustikkamaan kautta”, kertoo eläintarhalehtori Taru Vuori.

Linja 11 liikennöi Korkeasaaren aukioloaikojen mukaan. Nyt syyskuussa bussi kulkee arkisin kerran tunnissa ja viikonloppuisin puolen tunnin välein.

Aamun ensimmäiset vuorot lähtevät matkaan 9.40 ja viimeinen paluuvuoro kaupunkiin päin lähtee vartin eläintarhan sulkemisen jälkeen eli 18.15. Lokakuussa Korkeasaari siirtyy talviaikaan, portit ovat avoinna klo 10-16 loka-helmikuun. Bussi kulkee talvikaudella tunnin välein ja viimeinen paluuvuoro lähtee klo 16.15.

Lapsiperheiden vierailua Korkeasaareen helpottaa suoran bussiyhteyden lisäksi se, että Zoobussissa on paikka kolmille lastenvaunuille normaalin kahden paikan sijaan.


Linjalla 11 lisäliikennettä Kissojen yönä
Linjan 11 aikatauluihin



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Joka penkiltä löytyy oma tarinansa eläimistä ja niiden elinympäristöistä penkin taakse kiinnitetystä infovihkosesta.


Ei tarvitse matkustajien kirjoitella penkkeihin, kun tekstit on jo valmiina.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös