• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Palvelulinjoja uudistetaan vuoden 2009 alusta

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Pikkubusseilla liikennöidyt palvelulinjat uudistuvat ensi vuoden alusta. Uudistuksella selkiytetään mutkikkaita reittejä, tehdään palvelulinjoille helpommin miellettävät aikataulut ja samalla pyritään vastaamaan muuttuneisiin liikkumistarpeisiin.

Kaikille matkustajille avoimet palvelulinjat ovat HKL:n ja sosiaaliviraston yhteinen projekti, jolla tarjotaan myös liikuntarajoitteisille mahdollisuus pysyä joukkoliikenteen käyttäjänä mahdollisimman pitkään. Palvelulinjoilla käytettävä kalusto on tyypillisesti matalalattiaista ja esteetöntä.

Uudistuksella tavoitellaan lisää matkustajia palvelutason paranemisen kautta. Uudistettujen linjojen reitit ja aikataulut löytyvät aikataulukirjan lisäksi entistä tarkempina Reittioppaasta. Kaikille palvelulinjoille tehdään jatkossa pysäkkikohtaiset aikataulut. Muutamilla linjoilla aloitetaan myös lauantailiikenne.

Linjastouudistus on suunniteltu käyttäjälähtöisesti. Kaikilla nykyisillä linjoilla tehtiin käyttäjähavainnointeja, jotka aloitettiin syksyllä 2007 ja saatiin päätökseen keväällä 2008. Matkustajien ja kuljettajien lisäksi suunnittelussa on haastateltu kotihoidon työntekijöitä, ja muiden asiakasryhmien kanssa työskenteleviä.

Syyskuun aikana järjestetään HKL:n ja kaupunginosayhdistysten yhteistyönä asukasiltoja, joissa linjastoluonnokset esitellään. Tervetuloa keskustelemaan ja tutustumaan oman alueesi linjastoluonnoksiin!


Asukastilaisuudet (lista täydentyy jatkossa):

Lehtisaari, Kuusisaari, Munkkiniemi ja Niemenmäki:
keskiviikkona 10.9. klo 17.30–19.30
Munkkiniemen seurakuntatalo, Laajalahdentie 10

Vuosaari
maanantaina 15.9. klo 17.30–19.30
Vuosaaren urheilutalo, Vuosaarentie 5

Maunula, Metsäkylä, Oulunkylä, Pakila, Paloheinä ja Torpparinmäki
tiistaina 16.9. klo 18–20
Maunulan kirkon seurakuntasali, Metsäpurontie 15

Myllypuro, Kontula ja Mellunmäki
tiistaina 30.9. klo 18–20
Kontulan kirjasto, Ostostie 4



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös