Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Autottomana päivänä matkustetaan tarjoushinnoin

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8678

  oletus Autottomana päivänä matkustetaan tarjoushinnoin

  Maanantaina 22. syyskuuta vietetään Autotonta päivää. Joukkoliikenteen kampanjapäivänä matkustetaan jälleen tuntuvasti alennetuin hinnoin. Helsingin, Espoon, Vantaan, Keravan ja Kirkkonummen sisäiset aikuisten kerta- ja arvoliput maksavat euron. Lasten ja alennusryhmien lipun saa 50 sentillä. Hintaetu koskee myös HKL:n kännykkä- ja raitiovaunulippuja.

  Muut liput hinnoitellaan vyöhykejaon mukaan niin, että kahden vyöhykkeen lipun eli seutulipun ja lähiseutu 2 -lipun saa kahdella eurolla (lapset 1 eurolla) ja kolmen vyöhykkeen lähiseutu 3 -lipun kolmella eurolla (lapset 1,50).

  Kampanjapäivän liput ovat käytössä aamuvarhaisesta klo 4.30 alkaen seuraavan yötaksan alkamiseen klo 2.00 saakka. Lippuihin sisältyy normaali vaihto-oikeus. Kampanjahinta on ohjelmoitu matkakortinlukijaan, jolla arvolipun ostaminen sujuu vaivattomasti. Kertalipun saa joko kuljettajalta, konduktööriltä tai lippuautomaatista.

  Kampanjahinnoittelusta poiketen U-linjoilla hintaetu koskee ainoastaan matkakortin arvolla ostettuja lippuja. Liikennevälineestä tai automaatista ostetulla kertalipulla ei voi myöskään vaihtaa U-liikenteen bussiin.

  Autottomana päivänä halutaan kiinnittää huomiota liikkumisen valintoihin ja niiden merkitykseen kaupunkikeskustojen ympäristölle ja arkielämän viihtyisyydelle.

  Autottomassa keskustassa tapahtuu
  Helsingissä Esplanadin puiston ympäristö muuttuu klo 9 - 20 pihakatualueeksi, jolla sallitaan vain huoltoajo sekä tonteille, asukaspaikoille ja pysäköintilaitoksiin ajaminen. HKL:n ja YTV:n teltalla Pohjoisesplanadilla kerrotaan sujuvasta kaupunkiliikenteestä klo 9 - 18. Samalla herätellään ihmisiä pohtimaan joukkoliikenteellä matkustamisen mukavuutta esimerkiksi työmatkoilla, vaikka henkilöauto olisikin muilla matkoilla joskus tarpeen.

  Liikennekaupungissa Esplanadin puistossa HKL:n Setä Sininen opastaa lapsia turvalliseen joukkoliikenteen käyttöön. Setä on tavattavissa noin klo 10 - 14. Espan puistossa ja lavalla tapahtuu pitkin päivää.

  Metroasemilla kajahtaa kuorolaulu. Koiton Laulu esiintyy noin klo 17 - 19 Kaisaniemen, Hakaniemen, Herttoniemen, Itäkeskuksen ja Vuosaaren metroasemilla, kullakin noin viisitoista minuuttia. Ohjelmisto vaihtelee herkistä kansanlauluista räväkkään menoon.

  Bussi 16 poikkeusreitillä
  Bussi 16 ajaa Autottomana päivänä poikkeusreittiä noin klo 9 - 20, koska suurin osa Etelä- ja Pohjoisesplanadia jää autottomalle alueelle. Bussi ajaa molemmissa suunnissa Mannerheimintien, Kaivokadun, Kaisaniemenkadun (eteläsuuntaan reittiä Vilhonkatu - Keskuskatu) ja Liisankadun kautta. Poikkeusreitillä käytetään tarvittaessa kaikkia bussipysäkkejä.
  Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 16.09.2008 kello 17:59. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. HKL: HKL jakaa heijastimia Lucian päivänä
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 10.12.2010, 11:20
 2. HKL: Autottomana päivänä matkustetaan tarjoushinnoin
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 22.09.2009, 13:20

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •