Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Pysäkkiaikataulut kamerakännykällä

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8453

  oletus Pysäkkiaikataulut kamerakännykällä

  Pysäkkiaikataulut saa nyt haettua puhelimeen entistä helpommin kamerakännykän avulla. HKL lisää talven aikana kaikille joukkoliikennepysäkeille yksilölliset Upcode-älyruudut, joilta kameralla ja internetselaimella varustettu puhelin pystyy hakemaan kyseisen pysäkin aikataulut puhelimeen automaattisesti. Älyruutuja on tätä ennen kokeiltu noin kymmenellä pysäkillä.

  Älyruutu tarjoaa oikotien HKL:n Omat lähdöt -palveluun. Älyruutua käyttämällä voi ohittaa eri valikot, joiden kautta pysäkkiaikataulut normaalisti löytyvät. Tämä helpottaa pysäkillä odottajaa erityisesti Suomen talvisissa sääolosuhteissa ja myös nopeuttaa aikataulun hakemista.

  ”Haluamme parantaa sähköisten palvelujen käytettävyyttä tuomalla älyruudut kaikille pysäkeille. Ruudun avulla matkustaja saa nopeasti haluamansa pysäkin tiedot kännykkään tavalla, joka on jo monista muista palveluista tuttu”, kertoo HKL:n kehittämispäällikkö Kerkko Vanhanen.

  Paperisiin aikatauluihin verrattuna matkustaja saa sähköisen palvelun kautta osalle linjoista reaaliaikaisen pysäkkiaikataulun sekä liikenteen mahdolliset poikkeustiedotteet.

  Reaaliaikatietoa kaipaavien matkustajien lisäksi palvelu soveltuu hyvin myös näkövammaisten käytettäväksi. He kuulevat puhelimeen hakemansa aikataulutiedon puhesyntetisaattorilla puhuttuna ruudunlukuohjelman avulla.

  Upcode-älyruutu on sijoitettu pysäkkikatoksessa aina samaan paikkaan eli infotaulun oikeaan alalaitaan. Näin sen löytäminen on helppoa myös näkövammaisille. Katoksettomilla pysäkeillä kooditarra on kiinnitetty pysäkkitolppaan.

  Palvelu on asiakkaille maksuton. Etukäteistoimenpiteenä se vaatii maksuttoman Upcode-sovelluksen asentamisen puhelimeen osoitteesta www.upcode.fi. Kun sovelluksen avaa pysäkillä, riittää kun puhelimen kameralla osoittaa älyruutua: kamera ottaa kuvan automaattisesti ja suorittaa älyruutuun määritellyn tehtävän eli tässä tapauksessa siirtyy kyseisen pysäkin pysäkkiaikataulun sisältävälle internetsivuille. Jos puhelimessa ei ole kameraa, saa pysäkkiaikataulun haettua puhelimeensa syöttämällä ohjelmaan pysäkillä näkyvän nelinumeroisen pysäkkinumeron.

  HKL:n älyruutuhanke on ehdolla Euroopan parhaaksi alueelliseksi joukkoliikennepalveluksi EU:n alueiden komitean järjestämässä European Regional Champions Awards 2007 -kilpailussa. ”The European Transport Champion” -sarjassa palkinto annetaan esimerkilliselle alueelle, jossa on otettu käyttöön jokin merkittävä joukkoliikennettä ja sen käyttöä edistävä hanke. HKL on yksi tämän sarjan kolmesta finalistista. Voittaja julkistetaan 19. marraskuuta.


  Lisätietoa kilpailusta

  Lisätietoa palvelusta HKL:n sivuilla  Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 05.11.2008 kello 15:53. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. HSL: Helsingin pysäkeille uudenlaiset pysäkkiaikataulut
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 6
  Viimeisin viesti: 07.06.2010, 12:18

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •