• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL lahjoittaa liitosalueen asukkaille matkakortit

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Vuoden vaihteen jälkeen Lounais-Sipoon liitosalueen asukkaat voivat helsinkiläisinä matkustaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä seutuliikenteen ja Helsingin sisäisen liikenteen lipuilla. Matkakortti on silloin sujuvan matkustamisen edellytys. Esimerkiksi liitosalueen halki ajavilla Porvoon Liikenteen U-liikennevuoroilla kelpaavat pääkaupunkiseudun liput vain jos matka maksetaan matkakortilla.

HKL lahjoittaa liitosalueen asukkaille henkilökohtaiset matkakortit. Ilmaisen matkakortin saa esittämällä
virallisen kuvallisen henkilöllisyyden osoittavan todistuksen eli henkilökorttinsa, passinsa tai Kela-korttinsa.

Matkakortin voi hakea 15.12. alkaen Itäkeskuksen metroaseman HKL:n asiakaspalvelupisteestä: avoinna ma-pe klo 10.00 – 17.15, puh. (09) 310 12345.

Matkakortin saa myös HKL:n väliaikaisesta palvelupisteestä Östersundomin Sakarinmäen koululta, Knutersintie 924: avoinna ke 7.1. ja to 8.1. klo 14.30 – 19.00 sekä pe 9.1. klo 14.30 – 17.00. Lisäksi pisteessä voi samalla ladata matkakorttiin arvoa tai kautta. Vaikka omistaisikin jo matkakortin, kannattaa siihen käydä päivittämässä uusi kotikunta Helsinki.

Jos hakee matkakorttia vasta perjantain 9.1. jälkeen, joutuu siitä maksamaan normaalin 9 euron hinnan.

Matkakortin voi ladata muun muassa HKL:n asiakaspalvelupisteistä, metroasemien monilippuautomaateista ja YTV-alueen R-kioskeilta.

Matkakorttiin ladataan arvoa tai kautta, joita voi käyttää matkalippuihin YTV-alueen lippujärjestelmään kuuluvissa joukkoliikennevälineissä. Arvo on rahaa, jolla voi ostaa matkalippuja liikennevälineessä. Kausi on aikaa, jonka kuluessa saa matkustaa niin paljon kuin haluaa eri liikennevälineissä. Kausi ei kuitenkaan kelpaa yöliikenteessä klo 02.00 – 04.30.

Helsingin sisäisessä liikenteessä henkilökohtaista matkakorttia käytettäessä aikuisen 30 päivän kausilippu maksaa 42,80 ja lapsen 18 euroa. Vastaavasti aikuisen yksittäisen arvolipun hinta on 1,82 ja lapsen 0,75 euroa.


Lisätietoa matkakortista



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös