Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Helsingin liitosalueen bussilinjojen suunnitelmat valmistuivat

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  7969

  oletus Helsingin liitosalueen bussilinjojen suunnitelmat valmistuivat

  HKL:n suunnitelmat liitosalueen bussilinjoista valmistuivat. Sen mukaan liitosalueen nykyiset joukkoliikennepalvelut jatkavat toimintaansa kuten ennen. Niitä täydennetään vuodenvaihteessa kahdella pienbussilinjalla. Samalla liitosalueella otetaan käyttöön YTV-alueen matkakortti.

  Uudet pienbusseilla ajettavat linjat 91 ja 93 hoitavat pääasiassa alueen sisäistä liikennettä. Ne kuljettavat matkustajia alueen pääväylän Uuden Porvoontien varteen Östersundomiin, josta on vaihtoyhteys U-linjoilla eteenpäin muun muassa Itäkeskuksen metro- ja bussiasemalle. Lähes kaikki U-linjat vievät myös vaihdotta keskustaan.

  Pienbussilinjojen reitit kulkevat keskeisten taajamien kautta. Bussin 91 reitti on Länsisalmi – Östersundom – Landbo ja bussi 91K ajaa samalla reitillä Talosaaren ja Kappelin kautta. Bussin 93 reitti on Östersundom – Landbo, bussin 93K reitti on Östersundom – Karhusaari – Landbo ja bussin 93V Östersundom – Karhusaari.

  Bussivuorot 93A, 93AK ja 93AV liikennöivät Itäkeskuksen metroasemalle, josta on metrolla jatkoyhteys keskustaan. Bussivuorot lisäävät liikennetarjontaa silloin, kun U-liikenteen vuorovälit ovat harvat.

  Helsingissä Porvoon Liikenteen U-liikennelinjoista 830 ja 840 ajavat liitosalueen halki Uutta Porvoontietä pitkin keskustaan. Sen sijaan linja 915 ajaa Karhusaaren ja Nikkilän väliä. Helsingin alueella näillä linjoilla kelpaavat pääkaupunkiseudun liput, kuitenkin vain jos matka maksetaan matkakortilla.

  U-linjojen kuljettajat myyvät ainoastaan Matkahuollon hintojen mukaisia kertalippuja, joilla ei ole vaihto-oikeutta Helsingin sisäiseen liikenteeseen eikä YTV:n seutuliikenteeseen. Vastaavasti Helsingin sisäisen liikenteen ja YTV-liikenteen kuljettajalta ostetulla kertalipulla ei voi vaihtaa U-liikenteeseen. Parhaillaan käydään neuvotteluja HKL:n, YTV:n ja liikennöitsijän kanssa, jotta Helsingin sisäisen liikenteen kuljettajalta ostetuille kertalipuille saataisiin vaihto-oikeus liitosalueen U-liikenteeseen.

  Liitosalueen joukkoliikenne on kehityksen alla. Asukkaiden palautteen, liikennepalvelujen kysynnän ja maankäytön kautta HKL laajentaa liikennepalveluja yhteistyössä YTV:n ja liikennöitsijöiden kanssa. Esimerkiksi pienbussit aloittavat liikennöinnin Puroniittyyn 2010–2011, kun sinne johtava tie on parannettu liikenteeseen sopivaksi.

  HKL lahjoittaa matkakortit
  HKL toivottaa uudet helsinkiläiset tervetulleeksi palvelujensa piirin lahjoittamalla liitosalueen asukkaille henkilökohtaiset matkakortit. Ilmaisen matkakortin saa esittämällä virallisen kuvallisen henkilöllisyyden osoittavan todistuksen eli henkilökorttinsa, ajokorttinsa, passinsa tai Kela-korttinsa. Koska matkakortti on sujuvan matkustamisen edellytys, kannattaa se hakea ennen vuodenvaihdetta ja samalla ladata siihen arvoa tai kautta. Maksamalla matkat matkakortilla vaihtaminen U-liikenteen ja kaupungin sisäisen liikenteen välillä sujuu kätevästi. Vaikka omistaisikin jo matkakortin, kannattaa siihen käydä päivittämässä uusi kotikunta Helsinki.

  HKL jakaa ilmaista matkakorttia 15.12.2008 – 28.2.2009 välisellä ajalla. Helmikuun jälkeen matkakortista joutuu maksamaan normaalin 9 euron hinnan. Matkakortin voi hakea 15.12. alkaen Itäkeskuksen metroaseman HKL:n asiakaspalvelupisteestä. Sen voi hakea myös HKL:n väliaikaisesta palvelupisteestä Sakarinmäen koululta 7.1. – 9.1.2008.

  Matkakortin voi ladata muun muassa HKL:n asiakaspalvelupisteistä, metroasemien monilippuautomaateista ja YTV-alueen R-kioskeilta.

  Helsingin sisäisen joukkoliikenteen aikataulukirjan voi hakea muun muassa Itäkeskuksen tai Rautatientorin asiakaspalvelupisteestä tai tulostaa HKL:n nettisivuilta. HKL postittaa aikataulukirjan liitosalueen kotitalouksiin vuodenvaihteen tienoilla.


  Liitosalueen bussien linjakartta (pdf): Liite 406
  HKL:n tiedote matkakortin lahjoituksesta 6.11.  Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 28.11.2008 kello 23:19. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Helsingin bussilinjojen korvaaminen metroilla, raitiovaunuilla sekä johdinautoilla
  kirjoittanut Knightrider foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 5
  Viimeisin viesti: 07.01.2011, 14:19
 2. Helsingin liitosalueen palvelulinjan kilpailutus
  kirjoittanut kuukanko foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 8
  Viimeisin viesti: 22.11.2008, 10:30
 3. HKL:n suunnitelmat oman raitiovaunun kehittämisestä
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 99
  Viimeisin viesti: 19.10.2008, 20:05
 4. KANJO-selvityksen C-rata ja muut sen aikaiset suunnitelmat
  kirjoittanut vristo foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 26.09.2008, 00:53
 5. Helsingin sisäisten bussilinjojen historia
  kirjoittanut TSH foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 12.04.2008, 05:13

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •