• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: 3T aloittaa Kampissa maaliskuussa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Kantakaupungin raitiotieverkko laajenee Kamppiin ja Mikonkadulle maaliskuun lopulla. Liikenteen aloitusta on lykätty tavoiteaikatauluna olleesta vuodenvaihteesta. Lykkäyksen syynä on Mikonkadun yhden kiskoparin liikennettä ohjaavan asetinlaitejärjestelmän toimituksen viivästyminen.

Mikonkadulle on tilankäytön vähentämiseksi toteutettu Helsingin oloissa uusi raide- ja liikennöintiratkaisu, jossa eri suuntiin kulkevat vaunut käyttävät samaa kiskoparia. Yhden raiteen ajoa varten tarvitaan uusi asetinlaitejärjestelmä, joka huolehtii Aleksanterinkadun ja Mikonkadun suunnista tulevien vaunujen ohjauksesta liikennevaloin.

Parhaillaan Mikonkadulla tehdään kadun viimeistelytöitä, jotka valmistunevat vuodenvaihteeseen mennessä. Liikenne uusilla rataosuuksilla aloitetaan maanantaina 30.3.

Kampin kautta liikennöi jatkossa linja 3T. Reittimuutoksesta seuraa muutoksia myös raitiolinjalle 3B, mutta kolmosten reitti pysyy jatkossakin yhtenäisenä ja kahdeksikon muotoisena. Linjojen 3B ja 3T vaunut vaihtavat 30.3. alkaen linjatunnusta ennen Olympiaterminaalin ja Eläintarhan pysäkeille saapumista. Linjatunnuksen vaihtaminen selkiyttää reittejä niin, että kahdeksikkolenkin toista puoliskoa (Olympiaterminaali – Kauppatori – Kamppi – Töölö - Eläintarha) ajetaan molemmissa ajosuunnassa linjatunnuksella 3T ja toista puoliskoa (Olympiaterminaali – Eira - Bulevardi – Kallio - Eläintarha) tunnuksella 3B.

Linjalle 3T tulee uudet pysäkkiparit Kampin metroaseman kohdalle Fredrikinkadulle, Simonkadulle sekä Mikonkadulle. Pysäkki Rautatientori Kaivokadulla on käytössä sekä Töölön että Kauppatorin suuntaan ajettaessa linjalla 3T ja Bulevardin ja Hakaniemen suuntaan ajettaessa linjalla 3B.

Kampin kautta on suunniteltu raitiolinjaa jo pitkään. Vanhastaan Kampilla olikin raitioliikennettä. Jo hevosraitiovaunu kulki Lapinlahteen, ja esimerkiksi Kalevankadulla on kulkenut raitiolinja vuoteen 1959.

Raitiolinjausta suunniteltiin alun perin Salomonkadulle ja Keskuskadulle, ja uuden linja-autoaseman ja Kampin keskuksen suunnittelua aloitettaessa suunnitelmat aktivoituivat. Muuttuneiden olosuhteiden jälkeen päädyttiin raiteet rakentamaan Simonkadulle ja Mikonkadulle.

Kampin raitiotieyhteys parantaa joukkoliikenteen palvelutasoa keskustan alueella. Kampista on tullut viime vuosien rakentamisen ansiosta merkittävä asumisen, työpaikkojen ja palvelujen keskus. Myös Kampin keskuksessa sijaitsevan linja-autoaseman saavutettavuus paranee, kun alueelle tarjotaan linjalla 3T yhteys nykyisen metrolinjan ja bussilinjojen lisäksi myös raitiolinjastosta.


Kartta 3B:n ja 3T:n uudesta reitistä 30.3. alkaen (pdf): Näytä liitetiedosto 410



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös