Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: 3T aloittaa Kampissa maaliskuussa

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  6174

  oletus 3T aloittaa Kampissa maaliskuussa

  Kantakaupungin raitiotieverkko laajenee Kamppiin ja Mikonkadulle maaliskuun lopulla. Liikenteen aloitusta on lykätty tavoiteaikatauluna olleesta vuodenvaihteesta. Lykkäyksen syynä on Mikonkadun yhden kiskoparin liikennettä ohjaavan asetinlaitejärjestelmän toimituksen viivästyminen.

  Mikonkadulle on tilankäytön vähentämiseksi toteutettu Helsingin oloissa uusi raide- ja liikennöintiratkaisu, jossa eri suuntiin kulkevat vaunut käyttävät samaa kiskoparia. Yhden raiteen ajoa varten tarvitaan uusi asetinlaitejärjestelmä, joka huolehtii Aleksanterinkadun ja Mikonkadun suunnista tulevien vaunujen ohjauksesta liikennevaloin.

  Parhaillaan Mikonkadulla tehdään kadun viimeistelytöitä, jotka valmistunevat vuodenvaihteeseen mennessä. Liikenne uusilla rataosuuksilla aloitetaan maanantaina 30.3.

  Kampin kautta liikennöi jatkossa linja 3T. Reittimuutoksesta seuraa muutoksia myös raitiolinjalle 3B, mutta kolmosten reitti pysyy jatkossakin yhtenäisenä ja kahdeksikon muotoisena. Linjojen 3B ja 3T vaunut vaihtavat 30.3. alkaen linjatunnusta ennen Olympiaterminaalin ja Eläintarhan pysäkeille saapumista. Linjatunnuksen vaihtaminen selkiyttää reittejä niin, että kahdeksikkolenkin toista puoliskoa (Olympiaterminaali – Kauppatori – Kamppi – Töölö - Eläintarha) ajetaan molemmissa ajosuunnassa linjatunnuksella 3T ja toista puoliskoa (Olympiaterminaali – Eira - Bulevardi – Kallio - Eläintarha) tunnuksella 3B.

  Linjalle 3T tulee uudet pysäkkiparit Kampin metroaseman kohdalle Fredrikinkadulle, Simonkadulle sekä Mikonkadulle. Pysäkki Rautatientori Kaivokadulla on käytössä sekä Töölön että Kauppatorin suuntaan ajettaessa linjalla 3T ja Bulevardin ja Hakaniemen suuntaan ajettaessa linjalla 3B.

  Kampin kautta on suunniteltu raitiolinjaa jo pitkään. Vanhastaan Kampilla olikin raitioliikennettä. Jo hevosraitiovaunu kulki Lapinlahteen, ja esimerkiksi Kalevankadulla on kulkenut raitiolinja vuoteen 1959.

  Raitiolinjausta suunniteltiin alun perin Salomonkadulle ja Keskuskadulle, ja uuden linja-autoaseman ja Kampin keskuksen suunnittelua aloitettaessa suunnitelmat aktivoituivat. Muuttuneiden olosuhteiden jälkeen päädyttiin raiteet rakentamaan Simonkadulle ja Mikonkadulle.

  Kampin raitiotieyhteys parantaa joukkoliikenteen palvelutasoa keskustan alueella. Kampista on tullut viime vuosien rakentamisen ansiosta merkittävä asumisen, työpaikkojen ja palvelujen keskus. Myös Kampin keskuksessa sijaitsevan linja-autoaseman saavutettavuus paranee, kun alueelle tarjotaan linjalla 3T yhteys nykyisen metrolinjan ja bussilinjojen lisäksi myös raitiolinjastosta.


  Kartta 3B:n ja 3T:n uudesta reitistä 30.3. alkaen (pdf): Liite 410  Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 02.12.2008 kello 11:48. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. HSL: Helsingin bussilinjan 21V reitti Kampissa muuttuu 8.11.
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 02.11.2010, 08:10
 2. HSL: Busseille muutoksia Kampissa 3.5.
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 27.04.2010, 10:20
 3. HKL: Raitiolinja 3T ei aja Kampissa 30.11. – 13.12.
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 23.12.2009, 03:41
 4. HKL: Poikkeusreitti linjoilla 15A, 24, 55 ja 55A Kampissa
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 08.09.2008, 14:30

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •