Näytetään tulokset 1-1/1

Viestiketju: Jouko-kaupunginosalinjat aloittavat liikennöinnin

 1. #1
  RSS
  RSS ei ole kirjautuneena
  Botti RSS avatar
  Liittynyt
  10.07.2008
  Viestejä
  8226

  oletus Jouko-kaupunginosalinjat aloittavat liikennöinnin

  Jouko-kaupunginosalinjat aloittavat liikennöinnin perjantaina 2.1. Matatalattiaisilla pikkubusseilla liikennöitävät Joukot korvaavat palvelulinjat, joiden liikennöinti päättyy vuoden 2008 lopussa. Jouko-linjoja on yhteensä 25, ja niistä kolme liikennöi kutsujen perusteella.

  Kaupunginosalinjat on numeroitu pääasiassa oman liikennöintialueensa postinumeron mukaan. Noudattamalla samaa numerointiperiaatetta kuin tavallisilla bussilinjoilla, on matkustajan helpompi hahmottaa mitä aluetta Jouko-bussi palvelee. Entiset pavelulinjat oli numeroitu perustamisjärjestyksen mukaan, eikä linjanumero itsessään kertonut, millä alueella bussi liikkui.

  Joukoilla korvataan palvelulinjat
  Lauttasaaren palvelulinjan P1 korvaa jatkossa kaupunginosalinja J20. J-tunnus linjanumeron edessä kertoo, että kyseessä on Jouko-kaupunginosalinja. Jouko-bussin etuosan valaistu linjakyltti kertoo sen, mihin suuntaan bussi on menossa.

  Haagan palvelulinjat P2, P12 ja kutsulinja P22 korvataan jatkossa kaupunginosalinjoilla J31 ja J32, Pohjois-Haaga-Munkkivuori. Pitäjänmäki–Kannelmäki palvelulinjan P13 korvaa kaupunginosalinja J37, Konala–Hakuninmaa.

  Herttoniemen palvelulinjan P3 korvaa kaupunginosalinja J80, Herttoniemi–Roihuvuori.
  Vartioharjun palvelulinja P20b korvataan kaupunginosalinjalla J82, Herttoniemi-Roihuvuori. Palvelulinjan P20a korvaa kaupunginosalinja J91, Puotila–Itäkeskus–Vartioharju.

  Kontulan palvelulinja P4 korvataan kaupunginosalinjoilla J93 ja J94 (Kurkimäen osuus). Mellunmäki-Myllypuro palvelulinja korvataan kaupunginosalinjalla J92.

  Munkkiniemen palvelulinjaa P5 korvaavat kaupunginosalinjat J33 (Munkkivuori-Tarvo), J34 (Munkkivuori-Kaskisaari) ja J35 (Niemenmäki-Munkkivuori-Rakuunantie).
  Vuosaaren palvelulinjaa P6, P7b ja P7c korvataan kaupunginosalinjoilla J90, J96, J97, J98 ja J99.

  Jouko-liikennettä arkisin klo 8-16
  Kaupunginosalinjat liikennöivät pääasiassa arkisin klo 8-16. Aikatauluissa on otettu huomioon muun muassa terveysasemien ja laboratorioiden palveluajat. Reitit on piirretty siten, että Joukolla pääsee mahdollisimman moneen kaupunginosan palveluun ilman pitkiä kävelymatkoja.

  Joukot liikennöivät pääasiassa tunnin vuorovälillä. Kiinteää reittiä ajavalla kaupunginosalinjalla ei ole erillisiä kutsuosuuksia. Joukoilla on joka päivä sama reitti ja aikataulu.

  Kolme linjaa liikennöi kutsujen perusteella
  Laajasalon palvelulinja P19 korvataan kutsulinjalla J84. Kutsulinja J74 puolestaan korvaa Puistolan palvelulinjan P18.

  Kallio-Koskela –alueen kutsulinja P10, Arabianranta–Pasila–Merihaka palvelulinja P16 ja Pakila-Oulunkylä palvelulinja P17 korvataan kutsulinjalla J60. Tätä kutsulinjaa liikennöidään kahdella bussilla, ja se liikennöi klo 7-18.

  Kaikki kutsulinjat tilataan Liikenneinfokeskuksesta eli HKL:n liikenneneuvonnasta numerosta 310 12345. Kutsun voi tehdä oman kotiosoitteen tai pysäkin osoitteen, numeron tai nimen perusteella. Soitto maksaa paikallisverkkomaksun verran.

  Lisätietoa palvelupisteistä
  Yleisesitteen, joka sisältää kaikkien Jouko-linjojen aikataulut ja reitit, voi noutaa HKL:n palvelupisteestä Rautatientorilta tai Itäkeskuksesta. Lisäksi tammikuun ensimmäisten viikkojen aikana jaetaan aluekohtaiset Jouko-esitteet koteihin niillä alueilla, joilla kaupunginosalinjat liikennöivät.

  Jouko-kaupunginosalinjat löytyvät myös Reittioppaasta ja Linjaoppaasta, joista niitä tulee hakea pelkän linjanumeron perusteella ilman J-etuliitettä.

  Joustavaa menoa
  Palvelulinjoilta tuttuun tapaan reittien ja aikataulujen suunnittelussa on huomioitu erityisesti iäkkäiden, liikuntarajoitteisten ja apuvälineiden kanssa liikkuvien tarpeet. Tarvittaessa kuljettaja auttaa sisään ja ulos autosta.

  Jouko-bussi on etuosaltaan matalalattiainen pikkubussi, johon on esteetön pääsy niin lastenvaunuilla, rollaattorilla kuin pyörätuolillakin. Pyörätuolipaikkoja on yksi, ja kokoon taitettavia rollaattoreja mahtuu bussiin useampikin. Myös painavat ostokset kulkevat Joukolla sujuvasti kaupasta kotiin.

  Joukoilla on runsaasti pysäkkejä, jotta kävelymatkat säilyvät lyhyinä. Sivukaduilla Joukot voivat tarvittaessa pysähtyä myös muualla kuin pysäkkien kohdalla.


  Jouko-kaupunginosalinjojen aikataulut
  Jouko-kaupunginosalinjojen reittikartat  Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
  Viimeisin muokkaaja vko; 30.12.2008 kello 17:21. Syy: päivitetty

Vastaavia viestiketjuja

 1. Jouko-kaupunginosalinjat ja alueiden paikalliset liikkumistarpeet
  kirjoittanut Resiina foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 16.02.2010, 17:36
 2. Jouko facebookissa
  kirjoittanut bussifriikki foorumissa Muuta busseista
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 25.01.2010, 18:31
 3. HKL: Jouko-kaupunginosalinjoille muutoksia 1.6.
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 26.05.2009, 10:10
 4. HKL: Raitiolinja 9 aloittaa liikennöinnin sunnuntaina
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 06.08.2008, 11:10
 5. HKL: Bussi 99 lopetti liikennöinnin
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 10.07.2008, 12:08

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •