• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Bussien perutuista lähdöistä tietoa netistä

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Bussiliikenteen perutuista lähdöistä saa nykyisin tietoa suoraan internetistä. HKL:n poikkeusinfopalvelussa julkaistaan liikenteen poikkeustiedotteiden lisäksi lista bussiliikenteen ajamatta jäävistä lähdöistä. Lista löytyy osoitteesta www.hkl.fi/poikkeusinfo etusivun "Bussiliikenteen perutut lähdöt" -linkin kautta.

Lista perustuu bussiyhtiöiden ilmoituksiin. Pääkaupunkiseudun linja-autoliikenteen uusiin hankintasopimuksiin on lisätty taloudellinen kannuste ilmoittaa ajamatta jäävistä ja muuttuneista lähdöistä mahdollisimman hyvissä ajoin tilaajalle syöttämällä muutostiedot sähköiseen järjestelmään.

”Toistaiseksi ilmoitusvelvollisuus koskee vain uusimpia sopimuksia, mutta liikennöitsijät ilmoittavat järjestelmään lähes kaiken Helsingin sisäisen liikenteen. Seutuliikenteessä järjestelmä on koekäytössä ja seutuliikenteen vuoroja on mukana vain satunnaisesti. Seutubussit saadaan järjestelmän piiriin laajemmin loppukeväästä", kertoo suunnittelija Arttu Kuukankorpi.

Perutut lähdöt näkyvät myös joukkoliikenteen aikataulunäytöillä ja Omat lähdöt -palvelussa. Lähtö näytetään normaalisti listauksessa, mutta niin, että kellonajan tilalla kyseisen lähdön kohdalla on teksti "peruttu".

HKL:n Poikkeusinfopalvelusta saa raide- ja lauttaliikenteen poikkeusten lisäksi tietoja bussien poikkeusliikenteestä peruttuja lähtöjä laajemminkin. Poikkeusinfossa ilmoitetaan kaikki bussiliikenteen ennalta tiedetyt muutokset sekä äkilliset liikennemuutokset mahdollisuuksien mukaan.

Poikkeustiedotteet näkyvät internetissä palvelun omalla sivulla www.hkl.fi/poikkeusinfo, Omat lähdöt -palvelussa ja Reittioppaassa. Lisäksi tiedotteita näytetään useilla aikataulunäytöillä eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Palveluun voi myös rekisteröityä, jolloin poikkeustiedotteet lähetetään maksutta sähköpostilla. Niiden aiemmin palveluun rekisteröityneiden, jotka haluavat myös bussien poikkeusliikennetiedotteet sähköpostiinsa, tulee päivittää omat tietonsa Poikkeusinfon nettisivuilla.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös