• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kantakaupungin raitiotieverkko laajenee Kamppiin

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Helsingin raitiotieverkko laajenee maanantaina 30.3., kun Kampin ja Mikonkadun uusilla raitioradoilla aloitetaan liikenne.

Kampin raitiotieyhteys parantaa joukkoliikenteen palvelutasoa keskustan alueella. Kampista on tullut viime vuosien rakentamisen ansiosta merkittävä asumisen, työpaikkojen ja palvelujen keskus. Myös Kampin keskuksessa sijaitsevan linja-autoaseman saavutettavuus paranee, kun alueelle tarjotaan yhteys nykyisen metrolinjan ja bussilinjojen lisäksi myös raitiolinjalla.

Kampin kautta alkaa liikennöidä raitiolinja 3T. Reittimuutos tarkoittaa perinteikkäälle kolmoselle useita uudistuksia, vaikka linjojen reitti pysyy jatkossakin yhtenäisenä ja kahdeksikon muotoisena. Jatkossa linjojen 3B ja 3T vaunut vaihtavat linjatunnusta ennen Olympialaiturin ja Eläintarhan pysäkeille saapumista. Linjatunnuksen vaihtaminen selkiyttää reittejä niin, että kahdeksikkolenkin toista puoliskoa ajetaan linjatunnuksella 3T ja toista tunnuksella 3B. Linjojen lähtöajat päätepysäkeiltä (Olympialaituri ja Eläintarha) pysyvät muutoksen yhteydessä nykyisinä, sillä ajoaika uudella reitillä vastaa entistä.

Reittimuutoksen jälkeen 3T kulkee kumpaankin ajosuuntaan reittiä Runeberginkatu – Arkadiankatu – Fredrikinkatu – Urho Kekkosen katu – Annankatu – Simonkatu – Kaivokatu – Mikonkatu – Aleksanterinkatu. 3B puolestaan ajaa kumpaankin ajosuuntaan reittiä Kaisaniemenkatu - Kaivokatu – Mannerheimintie – Bulevardi.

Linjalla 3T otetaan käyttöön uudet pysäkit Kampin metroaseman kohdalla Fredrikinkadulla, Simonkadulla sekä Mikonkadulla. Lisäksi linja alkaa aiemmasta poiketen käyttää kumpaankin ajosuuntaan pysäkkiä Rautatieasema Kaivokadulla – samaa pysäkkiä käyttää mennen tullen myös 3B. Sekaannusten välttämiseksi Rautatientorilta kyytiin nousevan kannattaa katsoa vaunun linjatunnus huolella. Muistisääntönä voi pitää sitä, että uusia rataosuuksia Kampissa ja Mikonkadulla ajetaan ainoastaan linjalla 3T: 3T Töölöön ja (kauppa)torille, 3B Brahikselle ja Bulevardille.

Linjojen 3B/3T käytöstä poistuvat pysäkit Luonnontieteellinen museo Arkadiankadulla, Lasipalatsi Man-nerheimintiellä sekä Ylioppilastalo Aleksanterinkadulla.

Erikoisuutena uudella rataosuudella Mikonkadulla on raideratkaisu, jossa vastakkaisten suuntien raiteet ovat limittäin. Toteutustapa on Helsingin oloissa uusi ja siihen on päädytty kadun kapeuden vuoksi. Liikennöinnin toimivuuden varmistamiseksi kadulla otetaan käyttöön uusi asetinlaitejärjestelmä joka huolehtii sekä Mikonkadun rataosuuden että Mikonkadun Aleksanterinkadun risteyksen liikennevalo-ohjauksesta.


Kartta kolmosen reitistä 30.3. alkaen (pdf): Näytä liitetiedosto 453


HKL juhlistaa raitioliikenteen laajenemista Kamppiin jo ennen linjaliikenteen aloittamista eli lauantaina 28.3. tarjoamalla kaupunkilaisille maksuttomia, opastettuja ratikkakiertoajeluita uudella reitillä (ennakkoilmoittautuminen, ilmoittautumisohjeet tulevat myöhemmin).

Samaan aikaan HKL, Kampin keskus, Stadin Slangi ry sekä Suomen Raitiotieseura järjestävät yhteistyössä myös toritapahtuman Kampissa Tennispalatsin aukiolla. Kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita tapahtumaan hakemaan tietoa kaupunkiliikenteestä ja tutustumaan yhteistyökumppaneiden toimintaan.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Pistäkääs nyt vähän raporttia, kuinka tuo historiallinen raitioliikenteen uudistus toimii.
 
Takaisin
Ylös