• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Malliratikka suosittu Lapsi-messuilla

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL:n osastolla riitti vilskettä ja vilinää Lapsi-messuilla 3.–5.4. Messukeskuksessa vieraili kolmen päivän aikana yhteensä 66 000 kävijää, joista suuri osa poikkesi myös Vekara-lavan vieressä sijainneella HKL:n osastolla.

Osaston vetonaulana toimi raitiovaunun ohjaamo, johon lapset jonottivat aamusta iltaan. Ohjaamossa Setä Sininen ja kumppanit opastivat ratikalla ajon saloihin ja lapset pääsivät kokeilemaan muun muassa ajokahvaa, vilkkua ja vaihteen kääntämistä.

Myös kortinlukijalaite kiinnosti niin lapsia kuin vanhempiakin. Kortilukijalla ja mallimatkakorteilla lapset ja aikuiset pääsivät kokeilemaan arvolippujen ostamista ja kausikortin näyttämistä. Numeronappien painelu vaatii etenkin pieniltä sormilta paljon voimaa, joten tekniikkaa on hyvä harjoitella jo hyvissä ajoin ennen lipunostoikää.

Alle seitsemän vuotiaat lapset matkustavat pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä ilmaiseksi. Osastolla jaettiin perheen pienimmille pahvista lasten matkakorttia, jota alle kouluikäiset voivat käyttää matkoillaan.

Aikuisille oli tarjolla tietoa mm. lastenvaunujen nostamisesta korkealattiaisiin kulkuvälineisiin, kolmosen uudesta reitistä ja Jouko-kaupunginosalinjoista. HKL:n joukkoliikennekyselyyn vastattiin myös ahkerasti. Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin tilausajo raitiovaunulla, ja voitto meni tällä kertaa Vantaalle. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. HKL onnittelee voittajaa ja kiittää kaikkia messuosastolla käyneitä sekä toivottaa hyviä matkoja.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös