• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Helsingin liikenne vappuna

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Vapunaattona 30.4. Helsingin liikenteessä ajetaan arkiaikataulujen mukaan. Raitioliikenteessä ja Suomenlinnan lauttaliikenteessä noudatetaan perjantaiaikatauluja. Alkuillasta lähtien monet keskustan linjat ajavat poikkeusreittejä. Aaton yöliikenteessä useilla linjoilla on lisäbusseja.
Suomenlinnan lautta siirtyy kesäaikatauluihin. Bussin 11 liikennöintiaika jatkuu noin klo 20 asti.

Vapunpäivänä 1.5. raitiolinjoilla ja lautalla on sunnuntaiaikataulut, metrolla ja busseilla lauantaiaikataulut. Jouko-kaupunginosalinjoja ei kuitenkaan liikennöidä. Raitiolinjoilla 10 sekä 3B/3T on lisäliikennettä linjatunnuksilla 10X ja 3X. Vapunpäivänä järjestetään useita kulkueita, jotka aiheuttavat viivästyksiä keskustan busseille ja raitiovaunuille. Poliisi ohjaa liikennettä kulkueiden aikana.

Aamuyön bussit liikennöivät kaikkina öinä vapunaaton ja sunnuntain välillä.

Poikkeusreitit
Ydinkeskustan kadut rauhoitetaan jalankulkijoille vapunaattona klo 17 alkaen. Aleksanterinkadun raitiolinjat 1A, 3B, 3T, 4, 4T, 7A ja 7B ovat poikkeusreiteillä noin klo 17 alkaen aaton yöliikenteen loppuun ja bussi 16 vapunpäivään noin klo 18 asti.

1A ajaa Kruununhaan sijasta Rautatieaseman kautta Mannerheimintielle, ja edelleen Bulevardia ja Fredrikinkatua pitkin päätepysäkilleen Perämiehenkadulle. Käpylän suuntaan ajetaan samaa reittiä.

3T kääntyy Kampista tullessaan Simonkadulta Mannerheimintielle ja ajaa Bulevardia, Fredrikinkatua ja Tehtaankatua linjan 1A päätepysäkille. Siitä vaunut lähtevät linjatunnuksella 3B samaa reittiä Bulevardille ja Mannerheimintielle, jolta ne kääntyvät Kaivokadulle omalle reitilleen Hakaniemen suuntaan.

• Myös Hakaniemestä keskustaan ja Bulevardille ajava 3B kiertää linjan 1A päätepysäkin kautta ja palaa linjatunnuksella 3T Bulevardille ja Mannerheimintielle, jolta se kääntyy Simonkadulle normaalireitilleen.

• Eirassa raitiovaunuilta pois jäävää reittiosuutta korvataan osittain bussilla 3X, joka liikennöi klo 17 - 1.30 reittiä Fredrikinkatu - Laivurinkatu - Tehtaankatu - Laivasillankatu - Eteläranta - Pohjoinen Makasiinikatu - Fabianinkatu - Eteläinen Makasiinikatu - Laivasillankatu - Tehtaankatu - Laivurinkatu - Laivurinrinne - Bulevardi - Fredrikinkatu.

Linjat 4 ja 4T eivät aja Aleksanterinkatua, vaan kiertävät molemmissa ajosuunnissa Rautatieaseman, Kaisaniemenkadun ja Kruununhaan kautta.

Linjat 7A ja 7B ajavat Rautatieaseman ja Kaisaniemenkadun kautta eivätkä kierrä Kruununhaan ja Aleksanterinkadun lenkkiä.

Bussi 16 ajaa Herttoniemen suuntaan Kaivokadun ja Kaisaniemenkadun kautta Liisankadulle omalle reitilleen. Hernesaaren suuntaan linja 16 ajaa reittiä Kaisaniemenkatu - Vilhonkatu - Keskuskatu - Kaivokatu - Postikatu.

Liikenneinfosta, puh. 0100 111, saa henkilökohtaista neuvontaa aattona klo 6 - 19 ja vapunpäivänä klo 9 - 17. HKL:n Rautatientorin palvelupiste on vapunaattona avoinna klo 7.30 - 17 ja Itäkeskuksen palvelupiste klo 10 - 17.15. Vapunpäivänä molemmat palvelupisteet ovat kiinni. Lauantaina 2.5. Rautatientorin piste palvelee klo 10–15.




Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Raitiolinjoilla 10 sekä 3B/3T on lisäliikennettä linjatunnuksilla 10X ja 3X.

10X-linjaa (Töölön halli - Kirurgi) operoitiin neljällä nivelvaunulla ja 3X-lisäliikennettä ei järjestetty ilmeisesti lainkaan (?). Lisäliikenne oli ajoitettu aika lailla omituisesti, sillä 10X liikkui jo aamuseitsemältä käytännössä tyhjillä vaunuilla pari ensimmäistä liikennöintituntia ja sitten kun väkeä alkoi olla enemmän kuin kapasiteetti sallii, lisävaunut ajettiin halliin jo puoliltapäivin. Eli sama asia kuin arkipäivänä puolet vaunuista vedettäisiin sisään juuri ennen pahinta iltaruuhkaa kello 16. Aamun varhaiset liikennöintitunnit olisi ilman muuta pitänyt ajaa iltapäivän puolelle (10X klo 9-14, eikä klo 7-12).
 
Aamun varhaiset liikennöintitunnit olisi ilman muuta pitänyt ajaa iltapäivän puolelle (10X klo 9-14, eikä klo 7-12).

Tästäköhän johtui tämänpäiväiset koko kaupunkia koskevat poikkeusinfosähköpostit?

HKL poikkeusliikennetiedotus sanoi:
Raitiolinjat: 3B molemmat suunnat, 3T molemmat suunnat, 4 molemmat suunnat, 4T molemmat suunnat, 6 molemmat suunnat, 7A molemmat suunnat, 7B molemmat suunnat, 8 molemmat suunnat, 9 molemmat suunnat ja 10 molemmat suunnat, myöhässä. Syy: yleisötapahtuma. Paikka: Koko kaupunki. Arvioitu kesto: 12:31 - 14:31.
 
Takaisin
Ylös