• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Raitiolinja 3B poikkeusreitillä 4. - 8.5.

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Raitiolinja 3B ajaa poikkeusreittiä ensi viikon kaikkina arkipäivinä. Poikkeusreitit ovat käytössä 4. - 8.5. klo 9.00 - 19.00 Fredrikinkadulla tehtävien kiskotöiden vuoksi. Muina aikoina liikennöidään normaalisti.

Olympialaiturin pysäkiltä Eiran suuntaan lähtevä 3B ajaa Tehtaankatua linjan 1A päätepysäkille Pursimiehenkadulle ja sieltä samaa reittiä Kauppatorille ja edelleen Kruununhaan kautta Hakaniemeen.

Hakaniemestä tullessaan 3B ajaa Bulevardia Hietalahdenkadulle ja Ruoholahdenrantaan linjan 6 päätepysäkille, josta se jatkaa linjatunnuksella 3T Bulevardia ja Mannerheimintietä Simonkadulle, Kamppiin ja Töölöön.

Bussi 3X korvaa raitiovaunun Eirassa
Ajamatta jäävää reittiosuutta Eirassa korvaa bussi 3X. Bussi ajaa 4. - 8.5. klo 9.00 – 19.00 yhteen suuntaan lenkkiä Fredrikinkatu – Bulevardi – Erottajankatu – Uudenmaankatu – Yrjönkatu – Korkeavuorenkatu – Tehtaankatu – Laivurinkatu – Fredrikinkatu. Bussi käyttää raitiovaunupysäkkejä, mutta pysähtyy tarpeen mukaan muillakin reitin varrella olevilla pysäkeillä.


Poikkeusreitit ja bussi 3X (pdf): Näytä liitetiedosto 480



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Hauska juttu tässä

http://static.metrolive.fi/vartti/m...166/4a83b984ebaf4ee4d565d67c46bb32ca_view.jpg

(Vartin lukijakuvat) Teksti: Onko helsingissä liian vähän raitiovaunuja kun raitovaunut pitää korvata bussilinjalla 3x Mutta ihmeellistä on se että se ei aja minkään raitiovaunun reitillä Kuvaaja Patrik Eriksson Paikka kolmikulmalla Aika tiistai päivällä
Onko helsingissä liian vähän raitiovaunuja kun raitovaunut pitää korvata bussilinjalla 3x Mutta ihmeellistä on se että se ei aja minkään raitiovaunun reitillä Kuvaaja Patrik Eriksson Paikka kolmikulmalla Aika tiistai päivällä
 
Allekirjoittanut oli jo vappuaattona ihmeissään, kun Korkeavuorenkatua ajeli alas 3X muutama matkustaja kyydissään. Eipä ollut tullut vilkaistua poikkeusreittikarttaa!

Mutta nyt kun vilkaisin, niin sanottakoon että härregyyd! Kyllä on satunnaismatkaaja ihmeissään noina poikkeusreittiaikoina. Olkoonkin, että juuri ja juuri on totuttu siihen, että linjan numero saattaa vaihtua kesken matkan, mutta nythän tämän viikon arkipäivien ajan kulkee ties minkälaista kolmosta ties mihin suuntaan pitkin keskustaa. Siispä auto esiin tallista ja odottelemaan aikataulujen ja reittien selkiytymistä siihen tilaan, että uskaltaa lähteä sporalla liikkeelle ilman pelkoa myöhästymisestä tai harhaan joutumisesta.
 
Tämä on kyllä ehkä käsittämättömin ja vaikeaselkoisen poikkeusreitti mitä mulle on tullut vastaan. Jos jopa vihkiytyneellä joukkoliikenteen harrastajalla on vaikeuksia hahmottaa reittiä, niin mitenköhän niillä, jotka eivät suhtaudu näihin asioihin yhtä intohimoisesti.

Onkohan joku syy, miksei Bulevardia Hietalahteen menevä 3B tule pois myös 3B:nä ja mene Rautatieaseman kautta takaisin Kallioon? Ja samoin Kauppatorilta Tehtaankatua 1A:n päättärille menevä 3T tule takaisin 3T:nä ja mene ihan oikeaa reittiään Kamppiin? Tällöin poikkeusjärjestely vaikuttaisi vain Bulevardin-Fredan-risteyksen ja Eiran sairaalan väliselle osuudelle pyrkijöihin, eikä sotkisi kaikkia muitakin.

En tosin tiedä onko järjestelystä jo luovuttukin, koska tänään n. 17.30 Rautatieaseman pysäkille saapui ihan normaalisti Kallioon menevä 3B, vaikka juuri sitä ennen olin lukenut pysäkkikatoksesta, että 3B ei kulje tästä 4. - 8.5. klo 9.00 - 19.00. Pääsin kotiin odotettua paremmin, mutta ihmetytti kovasti moiset poikkeusreitit, joita ei sitten edes ilmoitetusti noudateta.

Kaiken kukkuraksi vaunussa oli suuri lauma ulkomaalaisia vieraita muutaman suomalaisen oppaan kanssa, jotka olivat menossa puheista päätellen Temppeliaukion kirkkoon, mutta jäivät pois Kaarlenkadun pysäkillä ja lähtivät vaeltamaan kohti Kallion kirkkoa.

Kyllä oli kaikki kovin sekavaa.
 
Onkohan joku syy, miksei Bulevardia Hietalahteen menevä 3B tule pois myös 3B:nä ja mene Rautatieaseman kautta takaisin Kallioon? Ja samoin Kauppatorilta Tehtaankatua 1A:n päättärille menevä 3T tule takaisin 3T:nä ja mene ihan oikeaa reittiään Kamppiin? Tällöin poikkeusjärjestely vaikuttaisi vain Bulevardin-Fredan-risteyksen ja Eiran sairaalan väliselle osuudelle pyrkijöihin, eikä sotkisi kaikkia muitakin.

Tuolla reitillä pitäisi laittaa kuljettajien työpäivät uusiksi, koska yksi täysi kierros tuota reittiä kestäisi yli kaksi tuntia. Yhden normaalin kolmosen kierroksen ajassa Hakaniemestä lähtevän kuskin vaihto pois vaunusta tapahtuisi Töölössä, eikä hän siten ehtisi takaisin Hakaniemeen seuraavaan vaihtoonsa. Tai vaihtoehtoisesti pitäisi vaihtaa vaunut päittäin Eläintarhassa, mikä taas sekin mutkistaisi asioita, jos vastaantuleva vaunu onkin vaikka oikaisemassa Hesarin kautta.
 
Tuolla reitillä pitäisi laittaa kuljettajien työpäivät uusiksi,

Työntekijöistä huolehtiminen on ehdottoman tärkeää, se on selvä. HKL:n tehtävä on kuitenkin tarjota parasta mahdollista joukkoliikennepalvelua kaupungin antamin resurssein. Eikö silloin työvuoroja voitaisi viideltä päivältä järjestää sillä tavoin, että liikenne saataisiin mahdollisimman sujuvasti hoidettua? Nyt kärsii aika paljon suurempi joukko ihmisiä, ja vielä vaiheessa, jossa - kuten muissakin ketjuissa on todettu - moni matkustaja on epätietoinen kolmosen reitistä ja tunnuksista uudistuksen jälkeen. Ei mielestäni kovin hyvin funtsittu, että mennään sitä vielä viikoksi sotkemaan.
 
Työvuorojen tekemistä uusiksi olisi varmasti harkittu, jos siihen olisi ollut aikaa. Poikkeusreitti kuitenkin johtuu siitä, että ratatyön tekotapa jouduttiin yllättäen muuttamaan, eikä yötöille saatukaan lupia joten jouduttiin tähän liikenteen katkomiseen päivällä.

Selvä parannus poikkeusreittiin olisi ollut, että Fredaa olisi ajettu yksiraiteisena, (silloinhan oltaisiin käytännössä ajettu normaalisti,) ja aionkin kysellä miksi niin ei tehty.
 
Viimeksi muokattu:
Poikkeusreitit taisivat päättyä 8.5. jo jossain klo 13 tietämissä... Työt saatu tehtyä.
 
Takaisin
Ylös