Sivu 4 / 4 EnsimmäinenEnsimmäinen 1234
Näytetään tulokset 46-48/48

Viestiketju: Helsinki jälleen Best-liikennevertailun kärkeä

 1. #46

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5844

  oletus Vs: Helsinki jälleen Best-liikennevertailun kärkeä

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Joka kerta kun tulen rakkaaseen kotimaahani havaitsen muutoksia ja ne ovat valitettavasti yleensä huonompaan suuntaan. Tämän voi huomata paitsi seuraamalla uutisia ja lukemalla lehtiä, mutta myös ihan jokapäiväisessä elämässä ja katukuvassa. Tai käykääpä katsomassa vaikkapa Sörkan Kurvissa mihin aikaan päivästä tahansa. Korostan sitä, etten ole mikään moralisti ja pidän itsekin ajoittain hieman rennommasta elämästä, mutta minulle on nykyään tullut sellainen käsitys, että erilaiset päihteet, kuten yleisimpänä juuri alkoholi, hallitsevat suomalaista elämäntyyliä aikalailla ja ongelmia tuntuu riittävän. Kaikki tuntuu tähtäävän siihen, että ”kohta pääsee taas ryypylle” tai ”vetämään kännit”. Töissä (ne keillä töitä vielä on) piiskataan kaikki mahdollinen tehokkuus irti ja kun työviikko on ohi, niin viikonloppuisin Helsinginkin katukuva on kuin sotatanner, kun väki lähtee rentoutumaan. Baareissa tapaa todella sekaisin olevia työikäisiä, aikuisia ihmisiä. Yöbussin kuljettajana olen tätä päässyt seuraamaan ihan lähietäisyydeltä. Uuden vuoden aatto, juhannus, vappu, taiteiden yö, ilotulituksen SM-kisat, joulu, itsenäisyyspäivä; aivan sama mikä sen päivän nimi on kunhan vain pääsee ryyppämään. Työpäivä on kohta ohi ja sitten pääsee taas terassille! Aivan kuin millään muulla ei olisi mitään väliä. Pelottavaa.
  Mielestäni tuo on aika mielenkiintoisaa että suomalainen viinapää otetaan esiin tässä keskustelussa. Siitä moni meistä on varmaan samaa mieltä että känniset tekevät joukkoliikennematkustamisen epämukavaksi muille ja jotkut jopa karttavat joukkoliikenteen, nimenomaan raideliikenteen, käyttöä koska niissä on niin paljon juoppoja ja laitapuolen kulkijoita jopa päiväsaikaan, ja ovat siksi sitä mieltä että oma auto on paras.

  Mutta mielestäni yöaikaan kulkeva joukkoliiikenne on hieman eri asia. Niillä kun matkustaa pitäisi olla tietoinen että ihmiset ovat hieman juhlatuulella. Tietysti suoranaiseen sikailuun pitäisi olla kovempi linja. Enne vanhaan kuljettajat olivat armottomia ja heittivät ulos kaikki jotka eivät osaneet käyttäytyä. Mutta siinä olet oikeassa jos suomalaiset osaisivat juhlia vähän sivistyneemmin niin asiat sujuisivat helpommin ja kuljettajien työ olisi vähemmän stressaavaa.

  t. Rainer

 2. #47
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Viestejä
  2789

  oletus Vs: Helsinki jälleen Best-liikennevertailun kärkeä

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko Näytä viesti
  Helsingin joukkoliikenne on kansainvälisessä vertailussa hyvää puutteistaan huolimatta?
  BEST-tutkimuksen tulos ei ole se, että Helsingin joukkoliikenne olisi kansainvälisessä vertailussa hyvää, vaan se, että helsinkiläiset ovat kyselyssä monia muita kaupunkilaisia tyytyväisempiä joukkoliikenteeseen. Tämä voi johtua joukkoliikenteen hyvyydestä, kulttuurisista asenteista olla valittamatta pienistä ja vastata kyselyyn positiivisesti tai siitä, ettei paremmasta tiedetä.

  On toki totta, että kansainvälisessä vertailussa muillakaan perusteilla Helsingin joukkoliikenne ei toki ole huonoa Kyse on enemmänkin siitä, onko Helsingin joukkoliikenne keskinkertaista (kouluarvosana n. 7-8) vai erinomaista (9-10).

  Ketjussa on tullut esille hyvin vakavia puutteita, jotka olisi syytä korjata. Ehkä sitten BEST-tutkimuksessa oltaisiin vieläkin tyytyväisempiä!

 3. #48
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1461

  oletus Vs: Helsinki jälleen Best-liikennevertailun kärkeä

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Kyse on nyt siis pelkästään Helsingin kaupungin, eikä edes YTV-alueen joukkoliikenteestä.
  BEST kattaa koko YTV-alueen. HKL:n kannalta on ollut järkevää mainostaa hyviä tuloksia nimenomaan oman liikenteensä markkinoinnin osana.

Sivu 4 / 4 EnsimmäinenEnsimmäinen 1234

Vastaavia viestiketjuja

 1. HSL: Helsingin seudun joukkoliikenne on eurooppalaista kärkeä
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 13
  Viimeisin viesti: 21.09.2011, 16:32
 2. HSL: Linjat 85 ja 86 jälleen normaalireiteillään
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 23.11.2010, 08:21
 3. HSL: Junaliikenne Lahteen jälleen käynnissä
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 17.09.2010, 15:20
 4. HKL: Helsingin joukkoliikenne menestyi jälleen tutkimuksessa
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 21.02.2010, 22:54
 5. HKL 150 (Ludde) jälleen linjaliikenteessä
  kirjoittanut Rattivaunu foorumissa Kuvat
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 14.07.2005, 09:53

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •