• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Jouko-kaupunginosalinjoille muutoksia 1.6.

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Jouko-kaupunginosalinjojen J20, J32, J37, J72 ja J82 reitit muuttuvat osittain kesäliikenteen alussa 1.6. alkaen. Muutoksilla parannetaan reittien kattavuutta ja niiden suunnittelussa on otettu huomioon matkustajilta ja liikennöitsijöiltä saatu palaute.

Lauttasaaren ja Ruoholahden linjan J20 reitti pitenee Ruoholahdessa
Lauttasaaren Jouko-kaupunginosalinjan J20, Katajaharju – Ruoholahti, reitti pitenee Ruoholahdessa. 1.6. alkaen linjan J20 uusi päätepysäkki Ruoholahdessa on Laivapojankadulla, mistä linja ajaa Lauttasaaren suuntaan reittiä Laivapojankatu – Länsisatamakatu – Messitytönkatu – Selkämerenkatu. Vanha kääntöpysäkki ”Selkämerenkatu” Santakadulla jää pois käytöstä. Reitin pidentäminen ei vaikuta linjan ajoaikaan.

Laurinniityntien osuus Lassilassa siirtyy linjalta J37 linjalle J32
Linja J37, Konala-Hakuninmaa, ajaa Lassilassa jatkossa suoraan Kaupintietä eikä poikkea enää Laurinniityntiellä. Sen sijaan linja J32, Pohjois-Haaga – Munkkivuori, ajaa jatkossa Laurinniityntien reittiosuuden. Linja J32 ajaa Pohjois-Haagan palvelutalolta Kannelmäen Prismalle reittiä: Hopeatie – Kaupintie – Laurinniityntie – Niitynperäntie – Laurinniityntie – Kaupintie – Kantelettarentie.

Matkustajat voivat vaihtaa linjalta J32 linjoille J31 ja J37 esimerkiksi Kaupintien pysäkillä ”Näyttelijäntie”, pysäkkinumero 1624. Konalan suuntaan menevien pysäkki on tien vastakkaisella puolella ja on numeroltaan 1625.

Reittimuutoksen johdosta vuoroväli harvenee hieman molemmilla Haagan linjoilla J31 ja J32. Uusia aikatauluja saa busseista ja HKL:n palvelupisteistä Rautatientorilta ja Itäkeskuksesta.

Linjan J72 reitti vaihtuu Savelassa
Jouko-kaupunginosalinjan J72 reitti muuttuu Savelassa 1.6. alkaen. Linjan päätepysäkki säilyy Ratavallintien päässä, mistä lähdettäessä linja ajaa Pukinmäen suuntaan reittiä: Ratavallintie – Isonkaivontie – Savelankuja – Savelantie.

Linjan J82 reitti lyhenee välille Roihuvuori (Tuhkimotie) – Itäkeskus
Linja J82 ei enää liikennöi väliä Herttoniemen metroasema – Porolahden koulu. Uusi päätepysäkki on Tuhkimotiellä, mistä linja Porolahden koulun ohi Roihuvuoreen ja Itäkeskukseen.

Linnanrakentajantiellä ja Abraham Wetterin kadulla jäävät pois käytöstä seuraavat pysäkkiparit (pysäkkinumerot suluissa): Laivalahdenportti (4035, 4036), Linnanrakentajantie (4037, 4038), Porolahti (4182, 4183) sekä pysäkki Keijukaistenpolku (4202). Roihuvuoren suuntaan ajettaessa käytetään yhä pysäkkiä Keijukaistenpolku, numero 4203

Itäkeskuksessa linja poikkeaa Voikukantiellä molemmissa suunnissa. Näin linja J82 palvelee myös läheistä palvelutaloa.

Linja J61 ajaa lisäksi poikkeusreittiä Oulunkylässä maanantaina 1.6. Linja ajaa suoraan Mäkitorpantietä eikä käänny Kylänvanhimmantielle. Poikkeusreitti johtuu Kylänvanhimmatiellä tehtävistä kaukolämpötöistä.



Linjan J20 uusi reittiosuus (pdf): Näytä liitetiedosto 486
Linjat J32 ja J37 Lassilassa (pdf): Näytä liitetiedosto 487
Linjan J72 uusi reittiosuus (pdf): Näytä liitetiedosto 488
Linjan J82 poistuva reitti (pdf): Näytä liitetiedosto 489
Linjan J82 uusi reittiosuus (pdf): Näytä liitetiedosto 490



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Reittimuutoksen johdosta vuoroväli harvenee hieman molemmilla Haagan linjoilla J31 ja J32.

Huoh! Onhan toki niin, että tunnin vuoroväli sekä linjoille J31 ja J32 on vähän liian tiheä ottaen huomioon, kuinka harva noita Joukoja loppujen lopuksi käyttää, mutta ainakin aikataulu on ollut selkeä. On helppo matkustaa Joukolla, kun muistaa, että 31 lähtee ostarilta aina varttia vaille ja 32 varttia yli. Nyt pitää sitten taas katsoa joka kerta aikataulukirjasta, että millä kellonlyömällä linja kulkeekaan.
 
Takaisin
Ylös