• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kesäaikataulukirja on ilmestynyt

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL:n kesäaikataulukirja on ilmestynyt ja sen voi noutaa HKL:n palvelupisteistä Rautatientorilta tai Itä-keskuksesta. Talviaikataulukirjasta poiketen kesäaikataulua ei jaeta kotijakeluna. Myös matkalippujen tarkastajat jakavat oman työnsä ohessa kesän aikataulukirjaa tällä ja ensi viikolla Rautatientorin ympäristön pysäkeillä ja metroasemalla.

Kesän aikataulukirjasta löytyvät niin vuodenvaihteessa aloittaneiden Östersundomin bussilinjojen aikataulut kuin uudistetut Jouko-kaupunginosalinjatkin. Kirjassa on myös lisätietoa keväällä muuttuneista raitiolinjojen 3B ja 3T reiteistä.

Uutuutena aikataulukirjasta voi nyt myös tarkistaa raitiovaunujen matalalattiaisella kalustolla ajettavat vuorot. Uudistus helpottaa erityisesti lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa liikkuvia. Matalalattiavaunuilla liikennöitävät vuorot on merkitty aikatauluun vihreällä värillä.

Aikataulukirjassa on myös laaja yleistieto-osuus, jossa kerrotaan HKL:n palveluista, tarjotaan matkustusohjeita ja ennakkotietoa kesän liikennemuutoksista. Kaikki tämä tieto on kirjassa suomen lisäksi myös ruotsin ja englannin kielellä.

Kannattaa tutustua myös aikataulukirjan linja- ja kohdeluetteloon. Kohdeluettelosta voi esimerkiksi tarkastaa, millä linjoilla pääsee esimerkiksi Hartwall-Areenan tapahtumiin tai mikä bussi vie Paloheinään.

Aikataulukirjassa ovat mukana keskustan linjakartta, esikaupunkien linjakartta ja nyt kesäkirjassa myös Jouko-kaupunginosalinjojen ja yöbussien yleiskartta. Tarkempaa karttaa kaipaavien kannattaa kuitenkin palvelupisteessä asioidessaan pyytää mukaansa myös uusin käsilinjakartta.

Rautatientorin palvelupiste siirtyy kesäaikaan 15.6. Se on 15.6. - 2.8. avoinna arkisin tuntia lyhyemmin kuin talvella, ma - to klo 7.30 - 18 ja pe 7.30 - 17. Lauantaisin Rautatientorin palvelupiste on avoinna normaalisti klo 10 - 15. Itäkeskuksen palvelupisteen aukioloajoissa ei tapahdu muutoksia, ja sen on avoinna ma - pe klo 10 - 17.15.

Lue myös uutinen Helsingin liikenne kesäaikaan 31.5.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös