• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Joukkoliikennekuntayhtymä perustettiin

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL:n ja YTV Liikenteen tilaaja- ja suunnittelutoiminnot yhdistyvät. Tehtävistä vastaa jatkossa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL), joka aloittaa toimintansa vuoden 2010 alussa. Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan sekä Keravan ja Kirkkonummen edustajat pitivät kuntayhtymän perustamiskokouksen aamupäivällä 17.6.

HSL:n tehtäviin kuuluu suunnitella ja järjestää toimialueensa joukkoliikenne ja edistää sen toimintaedellytyksiä, hankkia bussi-, raitiovaunu-, metro-, lautta- ja lähijunaliikennepalvelut ja vastata Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Lisäksi HSL huolehtii joukkoliikenteen markkinoinnista ja matkustajainformaatiosta, hyväksyy taksa- ja lippujärjestelmän ja lippujen hinnat sekä vastaa matkalippujen tarkastuksesta.

HSL:n hallitus nimitetty
Perustamiskokouksen yhteydessä nimitettiin HSL:n hallitus toimikaudelle 2009-2012. Hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin helsinkiläinen Timo Jaatinen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Nina Knaapila Espoosta.

HSL:n hallituksen jäsenet

Varsinaiset jäsenet / Varajäsenet

Timo Jaatinen (KOK/H) / Tapani Tuominen (KOK/H)
Jukka Hako (SDP/V) / Samuli Isola (SDP/Ke)
Tarja Kantola (SDP/H) / Ulla-Maija Rajakangas (SDP/H)
Nina Knaapila (Vihr./E) / Sirpa Hertell (Vihr./E)
Juha-Veikko Kurki (KOK/E) / Ritva Erkama (KOK/E)
Tapio Laakso (Vihr./H) / Martti Tulenheimo (Vihr./H)
Petteri Niskanen (Vihr./V) / Jouni Vauhkonen (Vihr./V)
Jaana Pelkonen (KOK/H) / Aino Mäkisalo (KOK/H)
Laura Rissanen (KOK/H) / Wille Rydman (KOK/H)
Hanna-Kaisa Siimes (Vas./H) / Hannu Koponen (Vas./H)
Markku Sistonen (SDP/E) / Kerola (SDP/E) (muutos esityslistan tietoihin)
Corinna Tammenmaa (RKP/Ki) / Finn Berg (RKP/Ka)
Markku Weckman (KOK/V) / Anitta Orpana (KOK/V)
Arto Välikangas (PS/H) / Erja Kouvo (PS/H)

HSL:n hallituksen päätöksiä 17.6.
HSL:n toimitusjohtajan virka julistettiin haettavaksi. Hakuaika päättyy 1.7. Toimitusjohtajan viran täyttöprosessia varten perustettiin tilapäinen toimikunta, jonka jäsenet ovat Timo Jaatinen, Nina Knaapila, Tarja Kantola sekä Markku Weckman.

Hallitus valitsi toimitusjohtajan viran väliaikaiseksi hoitajaksi varatuomari Jenni Ropen. Rope toimii johtavana kaupunginasiamiehenä Helsingin kaupungin hallintokeskuksessa.

HSL:n, YTV:n sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitusten yhteinen ylimääräinen kokous pidetään 7.8., jolloin käsitellään uusien kuntayhtymien toimitila-asioita.

Hallitus jätti käsittelemättä esityslistan kohdan 5, joka koskee kuntayhtymään siirtyvän henkilöstön asemaa.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös