• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Madonnan konsertista mittavat liikennejärjestelyt

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Madonnan konserttiin Helsingin Jätkäsaaressa torstaina 6.8.2009 on arvioitu tulevan noin 100 000 henkeä. HKL lisää liikenteen tarjontaa ja kuljettaa tavallista myöhempään, mutta koska vaunuissa on konsertti-iltana paljon kulkijoita, sujuvin vaihtoehto tulla ja poistua konsertista on kulkea jalan.

Autolla Jätkäsaareen ei kannata tulla, koska konserttialueen läheisyyteen ei järjestetä parkkimahdollisuuksia. Autoilijoiden kannattaa hyödyntää esimerkiksi liityntäliikenteen parkkipaikkoja, joita on juna- ja metroliikenteen reittien varsilla yhteensä lähes 7000. Kalasataman metroaseman välittömään tuntumaan perustetaan erillinen maksullinen pysäköintialue, johon mahtuu vähintään 1500 autoa.

HKL palvelee 6.8. seuraavasti:
- Liikenteessä on perjantaiaikataulut. Sekä raitiolinjoilla että bussiliikenteessä on lisälähtöjä.
- Lisäraitiolinjat 6X ja 8X ajavat normaalin liikennöintiajan päättymisen jälkeen noin klo 02.00 asti. 6X ajaa Ruoholahdenrannasta Erottajan ja Rautatientorin kautta Kaisaniemeen ja 8X Salmisaaresta Oopperalle.
- Metro ajaa tavallista pitempään eli noin kahteen asti yöllä, vuoroväli on 4-5 minuuttia.

Koska Ruoholahden metroasemalla on konsertin päättymisen jälkeen paljon väkeä, lippujen jonottamiselta automaatista välttyy ostamalla kertalipun kännykkäänsä. Lippu tilataan lähettämällä tekstiviesti A 1 (suomenkielinen lippu) tai AS 1 (ruotsinkielinen lippu) numeroon 16355. Paluuviestinä tulevat kertalippu on voimassa tunnin ostohetkestä lähtien.

Jos Madonnan konserttiin aikoo yhdistää myös muuta Helsinkiin tutustumista, hyvä vaihtoehto on esimerkiksi yhden vuorokauden matkailijalippu, jonka voi ostaa automaatista jo etukäteen tai valmiiksi ladattuna kontaktikorttina esimerkiksi HKL:n palvelupisteistä tai keskustan R-kioskeista.



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös