• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kiskotöistä poikkeusreittejä linjoille 3B ja 51

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Kallion Läntisellä Brahenkadulla tehtävät raitiovaunukiskojen uusimistyöt muuttavat elokuussa joukkoliikenteen reittejä. Maanantaina 10.8 bussilinja 51 siirtyy koko työn keston ajaksi poikkeusreitille, ja maanantai- ja torstai-iltoina myös linja 3B ajaa poikkeusreittiä. Eniten työ vaikuttaa raitiolinjojen liikennöintiin 20. – 24.8. Työmaa valmistuu syyskuun loppuun mennessä.

Bussilinja 51 siirtyy poikkeusreitille maanantaina 10.8. Poikkeusreitti on voimassa kiskotöiden valmistumiseen asti. Linja ajaa Siltasaaresta lähtiessään Kalliossa suoraan Fleminginkatua Aleksis Kiven kadulle ja edelleen Sturenkadulle omalle reitilleen. Toiseen ajosuuntaan linja ajaa Sturenkatua Wallininkadun kautta Toiselle linjalle ja Siltasaareen. Bussilta jää ajamatta reittiosuus Kaarlenkadulla ja Läntisellä Brahenkadulla, Hakaniemen suuntaan myös Fleminginkadulla ja Porthaninkadulla.

Raitiolinja 3B Hakaniemestä Eläintarhan suuntaan ajaa poikkeusreittiä maanantaina 10.8. ja torstaina 13.8. klo 23 alkaen liikenteen loppuun asti. Vaunu ajaa Helsinginkadulta suoraan Oopperalle ja edelleen Runeberginkadulle omalle reitilleen. Linjalta 3B/3T jää ajamatta reittiosuus Läntinen Brahenkatu - Nordenskiöldinkatu – Mannerheimintie. Toiseen ajosuuntaan eli Töölöstä Eläintarhan suuntaan linja 3T/3B liikennöi normaalisti.

Suurimman työvaiheen aikana 20.-24.8. Läntisen Brahenkadun ja Helsinginkadun risteysalueella ei voi liikennöidä raitiovaunulla lainkaan. Samaan aikaan liikenteeseen vaikuttavat myös Mechelininkadulla tehtävät raitiokiskojen uusimistyöt. Näistä elokuun lopun poikkeusreiteistä tiedotetaan erikseen.


Kartta linjan 51 poikkeusreitistä 10.8. alkaen (pdf): Näytä liitetiedosto 531



Lue koko uutinen HKL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Suurimman työvaiheen aikana 20.-24.8. Läntisen Brahenkadun ja Helsinginkadun risteysalueella ei voi liikennöidä raitiovaunulla lainkaan. Samaan aikaan liikenteeseen vaikuttavat myös Mechelininkadulla tehtävät raitiokiskojen uusimistyöt. Näistä elokuun lopun poikkeusreiteistä tiedotetaan erikseen.

Kolmonen ajaa ilmeisesti tänä aikana Alppilan sijasta Paavalin kirkolle ja Kuusitielle. Kasille järkeviä poikkeusreittejä tuskin on luotavissa, jos sekä Mechelininkatu että Kallio ovat poikki. Laitetaanko ratikkakasi siis tuolloin kokonaan pakettiin ja korvataan busseilla välillä Sörnäinen-Salmisaari?
 
Laitetaanko ratikkakasi siis tuolloin kokonaan pakettiin ja korvataan busseilla välillä Sörnäinen-Salmisaari?

Tähänkin saatiin nyt vahvistus eli kasi pistetään yhden viikonlopun ajaksi kokonaisuudessaan telakalle ja korvataan koko matkaltaan bussilla 8X. Voipi sitten vertailla todellisuudessa, että kumpi on nopeampaa ja joustavampaa: ratikkaliikenne vai bussiliikenne ratikkakaistoilla. Viikonlopun tauon jälkeen kasi palaa raiteille ajaen viikon verran Salmisaaren sijasta Runeberginkadulta Kolmikulmaan.
 
Takaisin
Ylös